12 °

max 20 ° / min 12 °

Ponedjeljak

06.05.

20° / 12°

Utorak

07.05.

21° / 12°

Srijeda

08.05.

24° / 15°

Četvrtak

09.05.

23° / 16°

Petak

10.05.

23° / 15°

Subota

11.05.

21° / 14°

Nedjelja

12.05.

20° / 13°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
DF: “Udar na ormar” Ministarstva prosvjete izrežiran isto kao državni

Društvo

Comments 0

DF: “Udar na ormar” Ministarstva prosvjete izrežiran isto kao državni

  • Viber
Isti onaj mozak koji je osmislio takozvani državni udar u Crnoj Gori na brzinu je izrežirao i udar na ormar Ministarstva prosvjete, poručuju iz Demokratskog fronta.
“ I jedno i drugo je bilo u funkciji zaštite DPS-a i prikrivanja njihovih kriminalnih radnji. Po starom udbaško-kriminalnom receptu crnogorskog režima izvrću se teze i pokušava se skrenuti pažnja sa suštine, odnosno sa činjenice da je Slavoljub Stijepović, koji je nesumnjivo jedna od najmarkantnijih figura DPS-a, dodjeljivao materijalnu pomoć onima kojima je najmanje bila potrebna. Tačnije, Stijepović je pod firmom teškog materijalnog položaja dodjeljivao novac onima koji spadaju u građane sa najvišim primanjima, svojim partijskim kolegama i političkim istomišljenicima, što je prije svega sramno i nemoralno, ali i uobičajeno za one koji pripadaju vrhu DPS-a. Sa druge strane, radi se o zloupotrebi službenog položaja od strane bivšeg ministra prosvjete i on je koliko juče trebao da bude procesuiran, ali pošto u CG ne postoje slobodne institucije, i ovaj skandal će sačekati neke bolje dane”, navode iz DF-a. 
 
Kako kažu, djeluje tragikomično način na koji se pokušavaju odbraniti oni koji su primali pare i oni koji  su ih davali. 
 
“Uhvaćeni na djelu, nisu stigli ni da usaglase izjave, tako da je ministarstvo saopštilo da oni imaju kvote za socijalne potrebe, a ovi koji su primali pare, a koji su daleko od građana sa socijalnim potrebama, govore da su te pare dobijali za neke knjige. 
 
Naravno, udbaško-kriminalna organizacija Mila Đukanovića umjesto da se stidi pred građanima zbog toga što je ponovo uhvaćena u pljački, pokušava sada da raznim nebulozama odvuče pažnju sa malverzacija svog visokog funkcionera. Ne bi nas začudilo da, po već viđenim scenarijima, pošto su otkriveni u pljački, ljudi iz DPS-a zapale arhivu Ministarstva prosvjete kako bi uklonili dokaze o nelegalnim rabotama. Isto su učinili i sa dokumentacijom Osnovnog suda, kao i SDK-a, a spalili su i dokumentaciju Edina Efovića, nepostojeće ličnosti koja je kupila avion za Vladu CG kojim se vozio Đukanović i torbe Caneta Subotića pune novca od šverca. Tužilac do danas ne saopštava ko je Efović, a na odgovornost ne zove one koji su učestvovali u ovim kriminalnim radnjama, a koji su dostupni i svi su u CG”, navodi se u saopštenju. 
 
Prema svemu sudeći, najvažniji posao u Vladi, u svim ministarstvima, je kako sakriti i uništiti dokumentaciju koja svjedoči o njihovim nemoralnim i nezakonitim postupcima, dodaju iz tog saveza. 
 
“Ovo što je DF otkrio u vezi sa malverzacijama  Slavoljuba Stijepovića, samo je mali dio lopovluka u režiji DPS-a, ali slikovito prikazuje na koji način se između sebe, narodnim parama, pomažu strukture unutar Đukanovićeve partije. U isto vrijeme, na stotine hiljada građana nalazi se u stanju potpunog siromaštva, upravo izazvanog ovakvim djelovanjem lopovske bande Mila Đukanovića. 
 
DF obećava da će nakon promjena u Crnoj Gori Milo Đukanović i njegova političko-kriminalna ekipa morati da vrate svaki cent koji su ukrali od građana, a radi se o milijardama eura, koje će biti dovoljne da se Crna Gora pokrene iz teške ekonomske situacije u koju su je uvukli ovi pljačkaši i sjecikese”, zaključuju u DF-u. 
 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR