12 °

max 21 ° / min 12 °

Nedjelja

05.05.

21° / 12°

Ponedjeljak

06.05.

20° / 12°

Utorak

07.05.

20° / 13°

Srijeda

08.05.

22° / 13°

Četvrtak

09.05.

21° / 14°

Petak

10.05.

20° / 13°

Subota

11.05.

21° / 12°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Pribilović- Mekluni: Unaprjeđenje efikasnosti javne uprave je imperativ

Društvo

Comments 0

Pribilović- Mekluni: Unaprjeđenje efikasnosti javne uprave je imperativ

  • Viber
Ministarka javne uprave Suzana Pribilović sastala se danas  sa stalnom predstavnicm UNDP-a za Crnu Goru, Fionom Mekluni.
Ministarka Pribilović je istakla da je jedan od značajnih izazova za razvoj Crne Gore kreiranje funkcionalne javne uprave, kako na državnom tako i na lokalnom nivou u procesu uspostavljanja transparentne i racionalne javne uprave koja je okrenuta građaninu. 
 
S tim u vezi, stvorićemo uslove da država postane pravi servis građana sa modernom i kvalitetnom javnom upravom, poručeno je na sastanku, saopšteno je iz Ministarstva. 
 
Potreba da se unaprijedi efikasnost javne uprave u Crnoj Gori, kazala je Pribilović,  predstavlja imperativ i preduslov za sve ostale reforme koje se sprovode u sklopu pristupanja EU. Takav pristup će voditi boljoj ekonomskoj stabilnosti i boljem životnom standardu svih građana, kao i efektivnijem funkcionisanju Crne Gore u administrativnom okviru EU, naglasila je Pribilović.
 
Predstavnica UNDP-a kazala je da reforma javne uprave predstavlja jednu od najznačajnijih reformskih oblasti u svakoj državi i pruža okvir za sprovođenje drugih politika, a u državama kandidatima i potencijalnim kandidatima za članstvo u EU omogućava izgradnju sistema koji obezbjeđuje čvrstu osnovu za primjenu pravne tekovine EU. Stoga je važno pristupiti reformi javne uprave u fazama, na koherentno planiran način i kreirati reformsku agendu sa stanovišta ukupne Vlade. 
 
U ključnim planovima, reforma javne uprave se razmatra kao važna reforma za Vladu Crne Gore i UNDP će  pružiti podršku u cilju jačanja javne uprave, naglasila je Mekluni.
 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR