26 °

max 26 ° / min 15 °

Subota

18.05.

26° / 15°

Nedjelja

19.05.

26° / 18°

Ponedjeljak

20.05.

26° / 17°

Utorak

21.05.

27° / 17°

Srijeda

22.05.

21° / 15°

Četvrtak

23.05.

23° / 14°

Petak

24.05.

26° / 16°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Katniću ’ruski’ advokat – cinično pakuju bivšem SDT-u?

Politika

Tag Gallery
Comments 5

Katniću ’ruski’ advokat – cinično pakuju bivšem SDT-u?

Autor: Antena M

  • Viber

Priredio: V.J.

Prisilno nametanje Milivoju Katniću za branioca po službenoj dužnosti advokata s liste DF-a” — taj je na slici gore i politički je sljedbenik Andrije Mandića i Milana Kneževića — možda je zlokobna podvala u kontoverznom postupku povedenom protiv dugogodišnjeg SDT-a koji je procesuirao više od 200 članova kriminalnih klanova, ali i moćne ljude bivše DPS vlasti, uključujući Svetozara Marovića i nekolicinu gradonačelnika.

Preskočeni su svi advokati sa liste, po redosljedu počevši od slova ‘A’, advokata Aković Lazara, a to što su se zaustavili na slovu ‘D’ nije slučajno”, saopštavaju izvori „Antene M””.

Durutović Dragutina, alijas Daša, advokata iz Bara, prema ovoj verziji, možda su ciljano napakovali Milivoju Katniću, da bi ga, kao iskusnog pravnika, onemogućili da se sam brani. 

Objavili smo da je Durutović nesumnjivo sljedbenik DF-a, grupacije Mandić – Knežević, jer je, na primjer, u septembru 2022. bio na listi kandidata izborne liste „Za budućnost Bara - Maja Vukićević” za odbornike u SO Bar.

Prenijeli smo takođe da Milivoje Katnić iz pritvora izročito tvrdi kako advokat Durutović ne samo da „SIMULIRA MOG BRANIOCA”. Štoviše, Katnić implicira da u krivičnom postupku Durutović aktivno radi protiv njegovih pravnih interesa. 

„OPTEREĆUJE moju odbranu i ONEMOGUĆAVA MI da ispitujem svjedoke koji se saslušavaju”, saopštio je Katnić.

Protiv sličnomišljenika advokata Durutovića, Mandića i Kneževića, bivši SDT Milivoje Katnić poveo je još 2016. krivični postupak za učešće u slučaju „državni udar”. Sada je u toku ponovljeno suđenje protiv Mandića i Kneževića, koji su koalicioni partneri aktuelne vlade.

Iz javno dostupnih podataka o liku i djelu Durutovića izdvajamo fotografije sa ruskim zastavama, objavljene na fejsbuk profilu Дашо Дурутовић

Uz to što je s liste DF-a, Katniću su dakle prisilno dodijelili advokata simpatizera Ruske Federacije, koja je, preko dva svoja optužena oficira službi bezbjednosti, umiješana u pripreme nasilne promjene ustavnog poretka u Crnoj Gori. 

Na istom profilu Дашо Дурутовић postavljen je video uradak iz unutrašnjosti automobila, sa crno-narandžastom Georgijevskom lentom — krvavim simbolom agresije Ruske Federacije na Ukrajinu.

U međuvremenu, Milivoje Katnić upozorava u pismu Vladimiru Novoviću, čelniku SDT-a, kako se „dogodila nevjerovatna stvar”. Postupajući SDT tužilac Miloš Šoškić pozvao da prisustvuje saslušanjima i advokata Durutovića — iako Katnić odbija zastupnika po službenoj dužnosti i želi da se brani sam, što mu zakon dozvoljava.

„U krivičnom postupku su saslušani i svjedoci kojim saslušanjima ja nijesam mogao prisustvovati jer mi je to pravo PROTIVPRAVNO ONEMOGUĆENO”, ističe Katnić. 

Dalje, navodi primjer kada je tužilac Šoškić prilikom saslušanja svjedoka kojem je Katnić ipak prisustvovao pozvao i branioca Durutovića. 

Drugim riječima, bivši SDT sugeriše kako Durutović „odbranu” svog klijenta (Katnića), koji ga ne želi, koordiniše sa tužiocem Šoškićem odnosno SDT-om.   

„Ne samo TUŽILAC već i ovaj ADVOKAT su NA MENE VRŠILI PRITISAK da promijenim svoju iznijetu volju”, saopštio je Milivoje Katnić.

Komentari (5)

POŠALJI KOMENTAR

Hajduk

Crna Gora je u dubokom ponoru. Sama činjenica da je vode ljudi poput Pipuna i Mandića koji su bili osuđeni za Državni udar je samo po sebi katastrofalno. Ne znam samo da li crng-ki narod vidi ili ne želi da vidi ovakve stvari. Neviđena nelogičnost je po$edovanje srpskog državljanstva Mandića i Spaj

sičija

Poniženje je da ovaj lik može ikoga braniti. Ostrašćen, zaluđen, politički aktivan, a vjerovatno mu je i znanje oskudno. Užas i sramota našeg sudstva. I slijepi vidi da je u pitanju namještaljka. Ni Kafka ne bi bolje smislio, a Agata Kristi bi imala materijal za svoje krimi misterije. Skandal!