11 °

max 15 ° / min 8 °

Srijeda

24.04.

15° / 8°

Četvrtak

25.04.

15° / 9°

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

18° / 11°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

24° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Mugoša o opozivu hrvatskog kanadera: Vlada i MUP da informišu javnost

Društvo

Comments 1

Mugoša o opozivu hrvatskog kanadera: Vlada i MUP da informišu javnost

Autor: Antena M

  • Viber

Nakon što je Ministarstvo vanjskih poslova Hrvatske potvrdilo da je Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) Crne Gore otkazalo intervenciju kanadera najavljenu od strane Vlade te države u gašenju požara na crnogorskom primorju, reagovao je poslanik i potpredsjednik Socijaldemokrata (SD) Boris Mugoša.

Mugoša traži od MUP i Vlade Crne Gore da saopšte jasne informacije povodom te akcije.

“Mnogi su se juče šalili na račun nečega što svakako nije za šalu i pokazali svoje nažalost pravo lice… Vlada Crne Gore i MUP ovo zahtijeva jasnu informaciju prema javnosti i utvrđivanje konkretne odgovornosti”, naveo je Mugoša na Tviteru.

Kako je Pobjeda objavila, Ministarstvo vanjskih poslova Hrvatske, potvrdilo je navode crnogorskog MVP - kanader za gašenje požara koji je u Crnu Goru uputio zvanični Zagreb opozvan je nakon poziva iz OKC MUP-a Crne Gore, koji je kontaktirao hrvatsku stranu i kazao kako slanje pomoći nije potrebno.

- Republika Hrvatska, i sama boreći se s velikim požarima diljem hrvatske obale, donijela je odluku o upućivanju jednog PP aviona na požarište u opštinu Kotor - kazali su Pobjedi u hrvatskom Ministarstvu vanjskih poslova.

Iz MVP kažu da se kanader iz vatrogasnog sjedišta u Divuljama uputio u Crnu Goru, ali je nakon toga stigao poziv iz OKC.

- Avion se juče u popodnevnim satima uputio prema Crnoj Gori iz Operativno vatrogasnog zapovjedništva u Divuljama, no u međuvremenu je OKC 112 Crne Gore kontaktirao kako slanje pomoći nije potrebno, te je avion opozvan i vraćen u sjedište - navodi zvanični Zagreb.


 

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

DV

Nedozvoljava i neradi Kontrola letenja Srbije i Crne Gore d.o.o...bgd..kad je pomoć potrebna CG....jedino "rade" kad vrše desant klero nacističkih popova i terorista na CG. I To nam je naša "nezavisnost" dala 2006..."nema pobjednika,nema poraženih".