9 °

max 15 ° / min 7 °

Petak

19.04.

15° / 7°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 5°

Ponedjeljak

22.04.

16° / 7°

Utorak

23.04.

12° / 11°

Srijeda

24.04.

14° / 9°

Četvrtak

25.04.

15° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Revanšizam bivšeg liberala a sadašnjeg radikala

Društvo

Comments 13

Revanšizam bivšeg liberala a sadašnjeg radikala

Autor: Antena M

  • Viber

Vijest da je ugledna crnogorska novinarka, dugogodišnja urednica Dokumentarnoga programa RTCG, novinarka čiji cjelokupan rad služi kao ogledalo profesionalnoga novinarstva, degradirana od strane menadžmenta RTCG imenovanjem za šeficu dokumentacije nije mogla iznenaditi nikoga iole obaviještenoga o civilizacijskome posrnuću Crne Gore i posrnuću tzv. Javnoga servisa.

Aktuelni protivzakonito izabrani direktor RTCG Raonić ne krije za sebe da je bivši liberal, ali ipak nevješto skriva da je taj bivši liberal aktuelni radikal. Ne po članstvu u partiji koju je osnovao Vojislav Šešelj nego po služenju ciljevima koje je zadao nekadašnji Šešeljev junoša, a današnji predśednik Srpskoga sveta Aleksandar Vučić.

Svojim profesionalnim novinarskim odnosom prema temama kojima se bavila i svojom odanošću ustavnim vrijednostima ovoga unesrećenog društva, gđa Tanja Šuković zamiritala je radno mjesto koje će - vrlo je moguće - nekom novom sistematizacijom biti odstranjeno, čime ona može postati tehnološki višak. Kao jedna od autorica poznatoga dokumentarnog filma "Svjedok božje ljubavi", kao jedna od novinarki koja je napadnuta na radnome zadatku ispred Cetinjskoga manastira od strane službenika Crkve Srbije, nakon čega je bila čak hospitalizovana u KC Crne Gore, a uprava njezine kuće (RTCG) stala na stranu ne svoje novinarke no onih koji su je napali, kao novinarka koja se "drznula" potpisati javni apel protiv diskriminacije svojih kolega od strane menadžmenta kuće te učestvovala u prošloneđeljnome protestu ispred RTCG u cilju odbrane prava na korišćenje crnogorskoga jezika, gđa Tanja Šuković postala je žrtva ne samo mobinga no brutalnoga revanšizma i progona koji paralelu može naći samo u krajnje totalitarnim režimima kakvih u Evropi nema već duže vrijeme.

Gđa Tanja Šuković grdno se zamjerila kleronacionalističkim strukturama koje sprovode sverusku i velikosrpsku agendu. Zamjerila se promocijom građanskoga društva, multikulturalizma, promocijom pozitivnih tekovina crnogorske tradicije, kritikom kleronacionalističkoga mraka i izdaje. Zato njoj nema mjesta u TV kući koja je plasirala laž da su građani na mirnim cetinjskim protestima septembra 2021. godine pucali na policiju, u TV kući koja je izvještavala kako Ukrajinci napadaju sopstvenu teritoriju, u TV kući čiji direktor prebrojava govornike crnogorskoga jezika i krši ustavom zagarantovana prava svojih zapošljenih.

Ovakav postupak menadžmenta RTCG pokazatelj je metastaze anticivilizacijskoga karcinoma koji strukture aktuelne vlasti pospješuju u cilju uništenja Crne Gore, gušenja ljudskih prava i sloboda, zabrane javne kritike i - u konačnici - potpunoga nestanka Crnogoraca i podvođenja ovoga društva u Srpski svet. Juče je meta bio gdin Božović, danas je to gđa Šuković, śutra će biti to neko drugi. To obavezuje naš NVO sektor i ljude koji su iz njega uskočili u funkcionerske fotelje Abazovićeve vlasti da reaguju, onako kako su reagovali nekad po pitanju mačaka, pelikana, napuštenih životinja ili pośečenoga drveća. To obavezuje i ombudsmana, koji se selektivno bavi svojim poslom. To obavezuje na oštru javnu reakciju i ministarku kulture i Direktorat za medije toga ministarstva da zatraži i obezbijedi zaštitu prava na slobodno izgovorenu riječ i zaštitu prava na učešće u građanskom protestu jer je zbog svoje riječi i svoga protesta gđa Tanja Šuković žrtva brutalne diskriminacije i javnoga progona. A ta diskriminacija i progon ištu zaštitu od onih političkih subjekata koji se hvale svojom beskompromisnom borbom za zaštitu vrijednosti koje su uspostavljene na referendumu 2006. godine. Evo im svaki dan nova prilika pa neka se bore. Ili neka se ugase, da znamo da ih nema i da se na njih računati ne može.

Boban Batrićević

Adnan Čirgić

Aleksandar Radoman

Komentari (13)

POŠALJI KOMENTAR

Madrid

@Mtodor Pokojni Duško iz Dana bio je član Liberalnog saveza. To nije tajna, mislim da to mogu napisati.

Djuro Vucinic

Vi momci sa FCJK ste svijetlo na kraju ovog predugackog tunela u koji smo svi zaglavljeni.Mislio sam da se nikad 90-te nece vratit,ali docekasmo i to.Tanji Sukovic podrska, i vaznija je tvoja ostavstina ,nego sav mobing ovoga punoglavca.

Mtodor

Zaista je to zanimljiv fenomen kako se od liberala prelazi u radikale, a slučaj Raonić nije pojedinačni , može se čak govoriti o trendu, Da li je tajna u prevrtljivosti i licemjerstvu Crnogoraca, želji za moći i parama ili ko zna šta drugo ali da postoji fenomen postoji.