12 °

max 14 ° / min 11 °

Petak

03.05.

14° / 11°

Subota

04.05.

19° / 11°

Nedjelja

05.05.

21° / 12°

Ponedjeljak

06.05.

20° / 13°

Utorak

07.05.

21° / 13°

Srijeda

08.05.

24° / 14°

Četvrtak

09.05.

23° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Istraga o pokušaju terorističkog napada: O priznanju krivice osumnjičenih sljedeće sedmice

Društvo

Comments 0

Istraga o pokušaju terorističkog napada: O priznanju krivice osumnjičenih sljedeće sedmice

Autor: Milena Aprcović

  • Viber
Sporazumi o priznanju krivice pet srpskih državljana okrivljenih za stvaranje kriminalne organizacije koja je pripremala terorističke napade u Podgorici 16. oktobra prošle godine biće razmatrani 8. marta u podgoričkom Višem sudu, saopštila je savjetnik za odnose sa javnošću ovog suda Aida Muzturović.

Oni su potpisali sporazum kojim je precizirano da provedu po pet mjeseci u zatvoru i obavezali se da do okončanja sudskog postupka ne napuštaju teritoriju Crne Gore.Sporazum su potpisali Nikola Đurić, Siniša Ćetković, Aleksandar Čurović, Dejan Stanojević i Ivica Matić, dok su u pritvoru ostali Bratislav Dikić, Branka Milić, Dragan Maksić, Srboljub Đorđević, i Milan Dušić.

Srpski državljani Aleksandar Aleksić, Miloš Aćimović i Perica Andrić 17. februara su u sudnici Višeg suda priznali da su bili dio kriminalne organizacije.

Prema njihovim iskazima, plan je bio da nasilno uđu u zgradu Skupštine parlamenta i čekaju dalja naređenja ukoliko Demokratski front izgubi na parlamentarnim izborima.Oni su osuđeni na po pet mjeseci zatvora zbog krivičnog djela stvaranje kriminalne organizacije.

Izvjesno je da četvromjesečna istraga daje opipljive rezultate: ukoliko sud u Podgorici prihvati sporazume koje su sa Specijalnim tužilaštvom potpisali srpski državljani, biće to čak deveta sudskih presuda u procesu koji je potresao Crnu Goru.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR