19 °

max 27 ° / min 17 °

Utorak

21.05.

27° / 17°

Srijeda

22.05.

21° / 14°

Četvrtak

23.05.

22° / 13°

Petak

24.05.

22° / 14°

Subota

25.05.

24° / 14°

Nedjelja

26.05.

25° / 16°

Ponedjeljak

27.05.

25° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Katnić: Da se ne ponovi da se izdajnici prikazuju kao patriote

Izvor: Foto: RFE

Društvo

Comments 0

Katnić: Da se ne ponovi da se izdajnici prikazuju kao patriote

Autor: Vladana Jovanović

  • Viber

Osuđujuća presuda u istrazi pripremanja terorističkih napada na dan parlamentarnih izbora jako je važna da se u budućnosti nikada ne desi mogućnost da se izdajnici prikazuju kao patriote i teroristi kao heroji – poručio je u intervjuu za Pobjedu glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić.

Postoje, kaže Katnić, operativna saznanja da je, u pripremi krvoprolića, osim četrnaest okrivljenih bilo uključeno mnogo više osoba i najavljuje da će Tužilaštvo, kada dođe do dokaza, zakucati i na njihova vrata i procesuirati ih.

"Kad bih rekao da je stavljena tačka na istragu, isključio bih mogućnost da tokom daljeg postupka dođemo do informacija koje bi mogle da budu povod za nove provjere. Zato neću reći da je podizanjem optužnice stavljena tačka na istragu. Postoje operativna saznanja koja ukazuju da je u kriminalnu organizaciju bilo uključeno mnogo više osoba, zato poručujem onima koji su na bilo koji način umiješani u ovaj slučaj da će Specijalno državno tužilaštvo, kada dođe do dokaza, o kome god da se radi, učiniti sve da pravda zakuca na svačija vrata, kako bi i oni bili procesuirani", kazao je Katnić.

Optužnicom nije obuhvaćen Ananije Nino Nikić a Katnić kaže da je u spisima predmeta postojalo je dovoljno dokaza za podizanje optužnice.

"Međutim, da je protiv njega podignuta optužnica zajedno sa ostalima, a u situaciji kada su nas ruski državni organi obavijestili da je ovo lice lišeno slobode po Interpolovoj potjernici koju smo inicirali, to bi stvorilo pravnu situaciju koja bi prouzrokovala neizvjesnost toka ovog krivičnog postupka, što je u suprotnosti sa principomsuđenja u razumnom roku, dakle bez odlaganja i nepotrebnog odugovlačenja. Osim toga, to bi bilo i protiv principa ekonomičnosti i, konačno, protiv javnog interesa. Iz tih razloga krivični postupak protiv Nikića je razdvojen, zbog čega će mu biti suđeno kada bude dostupan", rekao je Katnić.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR