24 °

max 36 ° / min 21 °

Subota

27.07.

36° / 21°

Nedjelja

28.07.

38° / 23°

Ponedjeljak

29.07.

38° / 25°

Utorak

30.07.

36° / 22°

Srijeda

31.07.

37° / 20°

Četvrtak

01.08.

38° / 22°

Petak

02.08.

36° / 22°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Pravno sofisticirana ponjava kobajagi dokonog pravdoljubca

Izvor: Screenshot TVCG

Društvo

Comments 7

Pravno sofisticirana ponjava kobajagi dokonog pravdoljubca

Autor: Antena M

  • Viber

Za Antenu M piše: Petar Pesterović

Juče je osvanula na PORTALU RTCG misaona ponjava advokata Bojića. Svu svoju doktorsku teorijsku i praktičnu advokatsku vještinu utkao je u tekst koji ne može razumjeti ni Naod Zorić, nosilac 13. Julske nagrade pod istragom. Jer, on odluke donosi samo kad mu predloge usitni Pravna služba RTCG.

Ali svi će shvatiti da je ova Bojićeva bona fides pisanija još jedan dokaz da nije bilo ni mrkih pogleda i tenzija, kamo li namještenih tendera i pjevačkih takmičenja, nezakonitih otkaza, gaženja elementarnih profesionalnih normi, kršenja zakona pri izboru... dakle sitnih dnevnih događaja čije je odsustvo obilježilo RTCG od dolaska Raonića. Pa da se ta idila i nastavi.

I sama bona fides, što bi rekao advokat Bojić, nije činjenično tačna, ili možda eksplanatorno logičan, tj, true iskaz, da pojednostavimo, jer advokata Bojić je bio advokat klijentu Raoniću kada ga je Daliborka Uljarević, sa pozicije šefice Centra za građansko obrazovanje nazvala , uz obrazloženje, da je alapača. Ne Bojić, nego Raonić. A njoj se britkost, preciznost i principijelnost ne da sporiti. Mada to neki nekad rade iz očaja. Negdje.

Elem, Bojić razmišlja i to uredno zapisuje kako odluka Suda da je Raonić nezakonito izabran znači samo to. Nezakonito je izabran. Tuženi plati troškove i život se nastavlja. Kao kad bi docent Drljević nesrećno mahao zastavicom, ničim izazvan, tamo đe nije ofsajd. Onda plati kaznu i nastavi da maše. Bez ikakvih posljedica po crnogorski fudbal, sport i turizam i zastavicu. U međuvremenu mozda ode i do stolnog Beograda i u njemu Alfa univerziteta đe samo rijetki alfa pojedinci mogu doktorirati sa prepisom zvaničnog dokumenta od 30 strana. Jer na dokumentu koji je publikovan nije napisano clasified.

A član 34 Zakona o nacionalnom emiteru tako lijepo, razumljivo za sve članove Savjeta, čak i ako nijesu doktori prava kao maštoviti i požrtvovani Bojić (koji by the way, usred ljeta na 40 stepeni konsultuje pola svoje pravničke biblioteke da bi bona fides, što će reći dobronamjerno na polzu pravde, prava i Borisa kojeg ne poznaje, branio Raonića i kolege koji čitaju samo ono što im gazda kaže – i plaća) kaže da se nezavisnost članova Savjeta ogleda u tome da nijesu dužni da poštuju bilo čije instrukcije, osim odluka nadležnog suda.

Evo da pomognemo Bojiću u logičkoj razradi. Đe piše da je za ovakav sastav Savjeta i Borisa Raonića nadležan obični , osnovni sud, koji je nekad pod opsadom bombi, a nekad pod opsadom monitoringa matične Građanske alijanse? Zar može za tri doktora, jednog slikara i dvije gospođe u menadžerskom razvoju pod paskom opet Građanske alijanse da bude nadležan Osnovni sud. Jer samo nezakonito pomenuto u Odluci SUDA ne znači da je preša. Evo mi ćemo platiti kaznu za jednom učinjenu nezakonitost, što reče docent, ali ćemo sad ponukani pritiskom javnosti i neopisivom željom Raonića da nastavi medijski pohod donijeti odluku. Da je Raonić ok. Iako u vrijeme podnošenja prijava nije bio elementarno kvalifikovan da vodi RTCG. Nije važno što Raonić i dalje ne ispunjava elementarni uslov od 10 godina radnog iskustva koje se traži po Zakonu o nacionalnom javnom emiteru. Nije važno ni što Savjet za dvije godine nije upodobio Statut sa Zakonom jer bi onda i inspekcija rada mogla da Raonića proglasi za tehnološki višak.

Sad, Bojić, opterećen latinskim garniranjem svoje misli i procesnim zavrzlamama zaboravlja da je i logika nekad dobra za raspetljavanje maglina koje advokati koji imaju stav i honorar po satu nekad sasvim lukrativno plasiraju puku, pučini i fanovima Borisa Raonića koji je u 44. godini završio matični fakultet advokata Bojića. Tako da tu nema pobratimstva esnafa pravnika u svemiru, već je stav "bona fides" reklo bi se garniran penezima i dengama. Sorry for my latin.

U tom odsustvu logike on je pomiješao dvije odluke i dva tužioca. Jedna odluka Savjeta je kad su 6. avgusta izabrali Raonića nezakonito poslije administrativnih brljotina docenta Drljevića i namještenog izbora ( 7 od 9, na kojem procentu zavidi i sjevernokorejski lider, a sanja ga svaka Skupština). Tu odluku osporili su učesnici u konkursu, zbog povrede radnog prava i Zakona o nacionalnom javnom emiteru.

Drugi tužilac je Medijski centar koji je podigao krivičnu prijavu protiv lica koja su śeđela, dogovarala i smišljala kako da se izruguju odluci Suda. Dogovor je bio 31. maja. Realizacija 1. juna. Pitajte članove Savjeta koji nijesu htjeli ni da budu u prostoriji dok se glasa. Bojan Baća, koji bi imao razumijevanja za ovaj filozofsko pravednički krik advokata Bojića mudro je, filozofski takoreći, preventivno napuštio Savjet, jer mu bilo jasno ono što Bojiću nije. Ipak je Baća višestruki postdoktor, za razliku od običnog doktora Bojića i docenta Drljevića.

Eto, da nije tužan, nerazumljiv i plaćen, oglas Bojića bi, kad bi se čitao samo naslov, mogao i da prođe. No, vjerujemo da je Bojić samo napisao članak i da ga nikad nije pročitao. Za klijenta kakav je nelegalni generalni i njegova savjetodavna menažerija-dosta.

I kao što kaže narodna, pravnička, uvijek dobra tradicionalna latinska – što je za Jupitera nije za Raonića i njegove poslušne članove Savjeta. Koji će redom pohoditi SDT. Zbog institucionalne sprdnje i trošenja javnog novca.

Komentari (7)

POŠALJI KOMENTAR

Buljarica

Bojić je jedna od izbjeglica sa Kosova koji dok je dobio državljanstvo Crne Gore se nije živ čuo, a onda je postao kritičar Crne Gore. Sram ga bilo kao i mnoge kao on.

cetinje

Kratko i jasno,sto se toce pomenutih Bojica i Raonica isdta fela,nasla serpa zaklop. Tuzi me Bojicu za "uvredu"pa cu ti ja isplatiti "odstetu"po turinu zajedno sa vitezom Kojom/Raonicem.

Milorad

Sve li se danas advokatom zove. Podstrekavati na nepoštovanje presude i to pravdatiti nebuloznim razlozima, više je od krivičnog djela.