14 °

max 24 ° / min 14 °

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

23° / 13°

Srijeda

01.05.

20° / 15°

Četvrtak

02.05.

19° / 14°

Petak

03.05.

16° / 10°

Subota

04.05.

18° / 9°

Nedjelja

05.05.

20° / 10°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Bezbjednosna situacija u Baru stabilna, u planu video-nadzor

Društvo

Comments 0

Bezbjednosna situacija u Baru stabilna, u planu video-nadzor

  • Viber
Ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić i direktor Uprave policije Slavko Stojanović danas su u razgovoru sa načelnkom barske policije i predsjednikom opštine ocijenili da je bezbjednosna situacija u tom gradu stabina.
Ministar Nuhodžić i direktor Stojanović su na sastanku koji su imali sa načelnikom CB Bar Dragom Spičanovićem i njegovim saradnicima razgovarali o aktuelnoj bezbjednosnoj situaciji na području Bara za koju su zaključili da je stabilna. Ministar i direktor izrazili su zadovoljstvo novim načinom rada rukovodećeg kadra CB Bar na operativnom i preventivnom nivou, a koji je dao konkretne rezultate na prevenciji i suzbijanju kriminaliteta, saopšteno je iz policije.
 
Zaključeno je da sa kontrolama tzv. bezbjednosno interesantnih lica treba nastaviti, uz jačanje kapaciteta i popunu radnih mjesta kako u uniformisanom tako i u sastavu kriminalističke policije u CB Bar.
 
Predsjednik Opštinje Bar je kazao da opštinski organi imaju kvalitetnu saradnju sa CB Bar, te da CB Bar ima podršku Opštine u realizaciji aktivnosti od interesa građana na području Bara.
 
Na sastanku sa predsjednikom Opštine Bar Zoranom Srzentićem su razgovarali i o postavljanju video nadzora na javnim površinama u Baru, što bi umnogome pomoglo obezbjeđivanju materijalnih dokaza u rješavanju krivičnih djela.
 
''S tim u vezi, ministar i direktor su upoznali predsjednika Opštine Bar da je MUP inicirao izmjene i dopune Zakona o zaštiti podataka o ličnosti, kako bi se stvorio pravni preduslov da ovaj projekat bude realizovan u narednom periodu. Izmjene i dopune ovog Zakona je inače usvojila Vlada na prethodnoj sjednici i Predlog ovog Zakona će biti upućen Skupštini radi usvajanja. G-din Srzentić i ministar su shodno tome dogovorili da se u skorije vrijeme formira zajednička radna grupa koju će činiti službenici MUP-a i Opštine Bar a koja će raditi na realizaciji ovog projekta'', navodi se u saopštenju policije.
.  

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR