17 °

max 21 ° / min 12 °

Ponedjeljak

06.05.

21° / 12°

Utorak

07.05.

21° / 13°

Srijeda

08.05.

24° / 15°

Četvrtak

09.05.

20° / 15°

Petak

10.05.

22° / 13°

Subota

11.05.

21° / 12°

Nedjelja

12.05.

20° / 13°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Nuhodžić: Zahvalni Njemačkoj na podršci

Politika

Comments 0

Nuhodžić: Zahvalni Njemačkoj na podršci

  • Viber
Crna Gora je zahvalna Njemačkoj na snažnoj podršci koju u kontinuitetu pruža Crnoj Gori na njenom putu evropskih i NATO integracija kroz podršku reformskim procesima, kazao je ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić tokom razgovora sa ambasadorom Hansom Ginterom Maternom.

"Posebno je ukazao na značaj Berlinskog procesa, koji predviđa intenzivniju regionalnu saradnju kroz bolje infrastrukturno, saobraćajno i energetsko povezivanje", navodi se u saopštenju MUP-a.

Matern je, kako je saopšteno, iskazao otvorenost Savezne Republike Njemačke u pružanju ekspertske i tehničke pomoći Crnoj Gori, akcentujući oblast policijske saradnje.

Sagovornici su pohvalili dosadašnju bilateralnu saradnju, u duhu potpisane Zajedničke izjave u borbi protiv transnacionalnog kriminala. Konstatovali su i važnost realizacije zajedničkih aktivnosti na nivou saveznih država i u tom smislu pozdravili formiranje Inicijative bavarsko crnogorskog prijateljstva.

"Suprotstavljanje savremenim bezbjednosnim prijetnjama poput krijumčarenja narkotika, kompjuterskog kriminala i terorizma izazov je za nacionalnu bezbjednost svake države te je potrebno dodatno osnažiti saradnju partnerskih policijskih službi na regionalnom i međunarodnom nivou", poručeno je sa sastanka.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR