15 °

max 22 ° / min 12 °

Nedjelja

05.05.

22° / 12°

Ponedjeljak

06.05.

20° / 12°

Utorak

07.05.

21° / 13°

Srijeda

08.05.

23° / 14°

Četvrtak

09.05.

20° / 15°

Petak

10.05.

22° / 13°

Subota

11.05.

20° / 12°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Mitropolit Mihailo: Amfilohije vrećama iznosi pare iz CG i ulaže po Srbiji i Republici Srpskoj!

Društvo

Comments 0

Mitropolit Mihailo: Amfilohije vrećama iznosi pare iz CG i ulaže po Srbiji i Republici Srpskoj!

Autor: Darko Šuković

  • Viber
Mitropolit crnogorsko-primorski Srpske pravoslavne crkve Amfilohije Radović, kako smatra mitropolit Crnogorske pravoslavne crkve Mihailo, je svojom izjavom demonstrirao moć i imperijalnu ambiciju crkve na čijem je čelu.

Podsjetimo, posrijedi je Amfilohijeva izjava da mladi ljudi gledaju one koji vode narod i državu, kako pljačkaju i otimaju jedni od drugih i kako se bogate na račun drugih, pa se ugledaju na njih.

„Taj vladika, svakim svojim djelom negira cijelu sadržinu sopstvene propovijedi, i to u crkvi koju je uzrpirao. Sudstvo koje je korumpirao, na ime nadoknade za svojevremeno ekspropriisano zemljište crkve Svete Petke u kojoj je držao propovijed, umjesto državi i Paštrovićima koji su vlasnici te crkve,njemu je iplatilo 1.800.000 eura. A oteo je i nezakonito upisao u vlasništvo Beogradske patrijaršije, većinu od 600crkava i većinu od 60manastira i više od 12 kvadratnih kilometra crkvenoga zemljištva, koje je bilo u vlasništvu države, plemena, sela i bratstava“, saopštio je Mitropolit Mihailo.

Dodao je da Amfilohije novac stečen prodajom crkvenoga zemljišta, upravo takvima koje naziva otimačima i pljačkašima, ali iz Srbije, vrećama iznosi iz zemlje, i ulaže po Srbiji i Republici Srpskoj.

„Zato su i on lično, i crkva čiji je provosvještenik, negacija svih deset Božjih zapovijesti, od kojih je jedna – ne kradi, zbog čega i nijesu crkva, niti je on crkveno lice. Ali bi red bio da se njime, kao arhineprijatelju ove zemlje, pozabavi Državno tužilaštvo, prije nego joj dođe glave“, zaključuje Mihailo.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR