14 °

max 15 ° / min 9 °

Ponedjeljak

04.03.

15° / 9°

Utorak

05.03.

14° / 8°

Srijeda

06.03.

13° / 8°

Četvrtak

07.03.

11° / 7°

Petak

08.03.

13° / 6°

Subota

09.03.

13° / 7°

Nedjelja

10.03.

13° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Šaranović: Brđanin je direktor policije

Izvor: RTCG

Društvo

Comments 2

Šaranović: Brđanin je direktor policije

Izvor: RTCG

Autor: Antena M

  • Viber

U Vladi Crne Gore saglasni su da su potrebne reforme u bezbjednosnom sektoru, a prioritet borba protiv korupcije. Kadrovske reforme moraju biti u skladu sa zakonom, a Zoran Brđanin shodno presudi Upravnog suda direktor je policije, ocijenio je u Dnevniku TVCG Danilo Šaranović, ministar unutrašnjih poslova.

Šaranović je rekao da ne bi govorio o tome da se radi o nesuglasicama u Vladi, a  konstruktivne razmjene mišljenja u koaliciji i Vladi su redovna stvar.

"Nema razloga da bilo ko širi negativnu energiju, zakon jasno definiše na koji način se ove vrste reforme sprovode. Prioritet su kadrovske reforme, ono što treba da se dešava definisano je zakono. Svako dalje imenovanje mora da bude sinonim za integritet i profesionalnu hrabrost", kazao je Šaranović.

On je podsjetio da su uhapšeni neki bivši čelnici policije, od kojih su neki optuženi za veze sa narko-klanovima. 

"Kao ministar posvećen sam strogom poštovanju zakona o unutrašnjim poslovima. Imamo inkriminisanje u sektoru bezbjednosti svaki put kada se politika umiješa u sektor bezbjednosti i nijedan politički subjekt neće moći da vrši pritisak na budućeg direktora policije", rekao je Šaranović.

On je podvukao da je donijeta presuda Upravnog suda kojom je poništena odluka Vlade da se sa mjesta direktora policije smijeni Zoran Brđanin. 

"Kroz komunikaciju sa pravnim stručnjacima došlo je do tumačenja da je direktor policije Brđanin. Ta presuda je drugačija od prvobitne presude kojom je sud vratio postupak na ponovno odlučivanje Vladi. Ova presuda je takva da je direktor policije Brđanin. Kako i na koji način će se obaviti primopredaja, između Nikole Terzića i Brđanina, stvar je Vlade, kao stranke u postupku", rekao je Šaranović.

On je objasnio da je presuda dostavljena Vladi kao stranci u postupku, koja sada treba da donese odluku.

"Adresa je Vlada a ne MUP", pojasnio je Šaranović. 

Ministar je naveo da je objavljena neprovjerena informacija da je Vojislav Dragović kandidat za direktora policije.

"Fundamentalni princip je da ćemo poštovati zakon, i da ćemo imati masimalnu pozornost u selekciji kandidata", kazao je Šaranović.  

Komentari (2)

POŠALJI KOMENTAR

Licina

Ako je Brdjanin u pravu znači da je Dritko (moja lična bitko) u krivu? Izgleda su izgledi da je Abaz uglavnom zloupotrebjavao funkciju a kojoj se "Zakleo" da će poštovati Zakone, Regule i Pravila! Šta se dešava Imunitetlijama nakon toga? Spase se! Pravedno nema šta!

šaranović

Ne brukaj bratstvo. Rekao si dok si ti ministar neće Brđanin biti direktor. Polako ministre, krenuo si žestoko, malo opreza, nije ovo 47-ma.