26 °

max 26 ° / min 18 °

Ponedjeljak

20.05.

26° / 18°

Utorak

21.05.

27° / 17°

Srijeda

22.05.

21° / 15°

Četvrtak

23.05.

22° / 13°

Petak

24.05.

23° / 14°

Subota

25.05.

22° / 15°

Nedjelja

26.05.

22° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
MUP: Netačno da je Šaranović proglasio tajnom ko je poligrafista

Društvo

Comments 1

MUP: Netačno da je Šaranović proglasio tajnom ko je poligrafista

Autor: Antena M

  • Viber

Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je da nije tačna informacija da je ministar unutrašnjih poslova Danilo Šaranović proglasio tajnom ko je poligrafista.

U reagovanju koje je MUP dostavio medijima piše: 

"Povodom objave na portalu Radio televizije Crne Gore (RTCG), pod naslovom „Šaranović proglasio tajnom ko je poligrafista“, obavještavamo javnost da je ta informacija netačna.

Službenici koji se bave poligrafskim testiranjem su početkom godine donijeli rješenje stepena tajnosti „Interno“ za sva poligrafska testiranja, u kojem su navedeni razlozi štetnosti akta, a gdje bi objelodanjivanjem takvih informacija nastupile određene posledice.

Navedeno rješenje se odnosi na sva lica u odnosu na koja se primjenjuje poligrafsko testiranje, odnosno izvještaj i mišljenje poligrafskih ispitivača isključivo se koristi u policijske svrhe, jer nisu dokaz na sudu, a služi indicijalno za usmjeravanje daljih postupaka i potvrđivanje određenih sumnji u odnosu na lica koja su predmet kriminalističkih obrada.

U rješenju se navode svi podaci o štetnosti, o licima koja su predmet poligrafskog testiranja, radnje zbog kojih se preduzima poligrafsko testiranje, kao i drugi podaci koji su od značaja za razjašnjenje određenih činjenica.

To je ustaljenja praksa u sprovođenju ove policijske radnje, te shodno tome obavještavamo javnost da su sva poligrafska testiranja, izvještaji i mišljenja, kao i svi drugi podaci koji iz njih proizilaze, označena stepenom tajnosti „Interno“."

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

BeLveder

Da li ste se zapitali, vi građani CG koji ste glasali za Demokrate i URA, kako sve što vam ovi "oslobodioci" urade mora da bude sumnjivo, ili da vam to prilagodim vašoj milijoj retorici: Zašto ništa što "oslobodioci" urade nije "s milim Bogom"? Pa zato što, "što se grbo rodi, vrijeme ne ispravi "!