16 °

max 22 ° / min 12 °

Nedjelja

05.05.

22° / 12°

Ponedjeljak

06.05.

20° / 12°

Utorak

07.05.

21° / 13°

Srijeda

08.05.

23° / 14°

Četvrtak

09.05.

20° / 15°

Petak

10.05.

22° / 13°

Subota

11.05.

20° / 12°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Simović: Vlada pomaže mladima na nađu posao

Društvo

Comments 0

Simović: Vlada pomaže mladima na nađu posao

  • Viber
Potpredsjednik Vlade Milutin Simović poručio je mladim ljudima u Crnoj Gori da na putu pronalaska zaposlenja i izgradnje karijere „vrijedno rade i nikada ne odustaju“. On je istakao da će mladi na tom putu imati punu podršku Vlade koja, vođena istim principima, odgovorno radi na stvaranju uslova za kreiranje radnih mjesta i mogućnosti za sticanje novih znanja i vještina.

Ovom porukom potpredsjednik Simović danas je otvorio sajam obrazovanja, poslova i praksi „Dani karijere“ u Podgorici, projekta koji okuplja one koji su u potrazi za poslom ili žele novi posao, poslodavce i obrazovne institucije.

“Vlada i cijeli Vladin tim odgovorno rade na stvaranju uslova za kreiranje radnih mjesta i nikada, baš nikada, ne odustajemo. Ne odustajemo, jer svako radno mjesto doživljavamo kao priliku da jedan čovjek radi za svoju i egzistenciju svoje porodice. Za svoje profesionalno dokazivanje i svoj napredak, a time i za napredak cijelog društva. Zbog toga sam i danas u ime Vlade ovdje sa vama. Ne zbog protokolarnog obraćanja, već sa ciljem da u otvorenom razgovoru: i sa poslodavcima, i sa studentima, i sa onima koji traže posao, pažljivo osvijetlimo sve mogućnosti i objektivno uočimo sve slabosti i barijere, kako bi ih što prije i efikasnije ispravili”, kazao je Simović.

Umjesto protokolarnog govora, potpredsjednik se mladim ljudima ovom prilikom obratio dijeleći lično iskustvo, saopšteno je iz Vlade. Ističući da mu je, upravo, osobina da vrijedno radi i da nikada, baš nikada, ne odustaje, bila značajna tokom školovanja, a kasnije i u primjeni stečenih znanja u praksi. Simović je kazao da su naučene lekcije plod osobina koje stanuju u našim porodicama, tradiciji i koje se prenose sa generacije na generaciju. To je, kako je dodao, svojstveno svim društvima koja teže ka napretku.

Simović je izrazio uvjerenje da će u toku „Dana karijere“ mnogi prepoznati svoju šansu, da će umjeti da odgovore na izazov i da će, u konačnom, napraviti pravi izbor. Prema njegovim riječima, izgradnja karijere je trka na duge staze, trka koju će istrčati najuporniji i oni koji su spremni na cjeloživotno usavršavanje.

Potpredsjednik Simović je čestitao organizatorima projekta na ideji i šansi koja je ovim projektom otvorena mladim ljudima za sticanje novih znanja i vještina, povezivanje sa poslodavcima, pronalazak zaposlenja, prakse ili adekvatne visokoškolske ustanove.

Ministar prosvjete Damir Šehović je izrazio zadovoljstvo zbog učešća Ministarstva u organizaciji Sajma u okviru koga se promoviše srednje stručno obrazovanje. On je rekao da je na Sajmu predstavljeno 10 škola iz Podgorice, Bara i Cetinja kako bi se osnovcima ukazalo na prednosti srednjeg stručnog obrazovanja.

Šehović je naglasio da Ministarstvo sprovodi reformu obrazovanja kroz izmjenu sistemskih zakona čija će nova rješenja biti dostupna javnosti narednih dana. U ovom dijelu on je naglasio da se u oblast predškolskog obrazovanja uvodi engleski jezik kao obavezni.

Takođe, rekao je da je Ministarstvo prepoznalo potrebu kreiranja posebnog fonda za talentovane učenike i studente koji će doprinijeti promovisanju i finansiranju najboljih učenika i studenata i njihovih nastavnika.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR