13 °

max 23 ° / min 12 °

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

23° / 12°

Srijeda

01.05.

20° / 15°

Četvrtak

02.05.

18° / 13°

Petak

03.05.

19° / 12°

Subota

04.05.

16° / 11°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Izabrani najbolji u aktivnosti „Čini dobro, sačuvaj energiju“

Društvo

Comments 0

Izabrani najbolji u aktivnosti „Čini dobro, sačuvaj energiju“

Autor: Antena M

  • Viber

-Priprema za nastavu „Štedi, čuvaj energiju“ JU OŠ “Mihailo Žugić” iz Pljevlja, koju su pripremile i realizovale nastavnice razredne nastave Ljiljana Ivanović i Snežana Peruničić, sa 92,3 boda, osvojila je prvo mjesto u aktivnosti „Čini dobro, sačuvaj energiju“- saopšteno je iz te fondacije.

Priprema za nastavu, kako kažu, profesorica razredne nastave Danijele Keković, Dragane Vuković i Tatjane Burzan iz JU OŠ „Maksim Gorki“ iz Podgorice, sa osvojenih 91,2 boda, osvojila je drugo mjesto.

Treće mjesto, sa 91,1 bodom, osvojila je, dodaju, priprema za nastavu JU OŠ “Veljko Drobnjaković„ iz Kotora koju su pripremile Sandra Radović, nastavnica fizike i informatike, Maja Vidović, nastavnica hemije i biologije i Sunčica Radović, nastavnica razredne nastave.

Iz fondacije "Čini dobro" kažu da će ove obrazovno-vaspitne ustanove će dobiti po 200 eura od Fondacije “Čini dobro” za “Eko škole”.

"Prijavu za aktivnost “Čini dobro, sačuvaj energiju“ dostavila je 21 obrazovno-vaspitna ustanova. Članovi Komisije, Nevena Čabrilo, Zavod za školstvo – nacionalna koordinatorka za Crnu Goru za Međunarodni program „Eko škole”, Saša Karajović – NVO „EKOM” i član Fondacije za zaštitu životne sredine, Marko Vukašinović, Ministarstvo prosvjete, nauke i inovacija, član UO „Eko škole”, Timur Musaev, First Line Software, Miljan Grba, Čikom, Mia Mugoša, Finveo, Stefan Kaluđerović, Glovo, Mirjana Ivanović, PR Consultancy Hub i Marija Jovović, Fondacija “Čini dobro”, su ocijenili da su obrazovno-vaspitne ustanove dostavile veoma kvalitetne i kreativne materijale za izvođenje nastavnih i vannastavnih aktivnosti na temu energije i energetske efikasnosti", naveli su.

Prosvjetni radnici su, poručuju u saopštenju, uspjeli da u realizuju aktivnosti uključe oko 800 djece, učenika/ca i na taj način im, između ostalog, omoguće da daju svoj doprinos u unapređenju stanja životne sredine. 

Iz fodnacije "Čini dobro" podsjećaju da aktivnost “Čini dobro, sačuvaj energiju” su Fondacija "Čini dobro" i Zavod za školstvo, drugu godinu za redom, organizovale povodom 14. februara Svjetskog dana očuvanja energije i 5. marta Svjetskog dana energetske efikasnosti.  

Mogućnost učešća su imale obrazovno-vaspitne ustanove koje su dobitnice Zelene zastave, odnosno međunarodnog priznanja “Eko škole”.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR