19 °

max 23 ° / min 15 °

Četvrtak

09.05.

23° / 15°

Petak

10.05.

20° / 13°

Subota

11.05.

22° / 11°

Nedjelja

12.05.

21° / 12°

Ponedjeljak

13.05.

20° / 14°

Utorak

14.05.

21° / 13°

Srijeda

15.05.

17° / 13°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Vujović: Nije prihvatljiva atmosfera u kojoj je legitimno zastrašivati novinare

Društvo

Comments 3

Vujović: Nije prihvatljiva atmosfera u kojoj je legitimno zastrašivati novinare

Autor: Antena M

  • Viber

Najoštrije osuđujem ponašanje lokalnih funkcionera DPS-a iz Bijelog Polja koji su novinarku Alisu Hajdarpašić, dopisnicu TV „Vijesti“ onemogućili da izvrši novinarski zadatak, saopštila je Tamara Vujović, ministarka kulture i medija.

"Pritisci u lokalnim sredinama ne samo da otežavaju medijsku produkciju, već i lični i profesionalni život novinara, i zbog toga ovaj slučaj treba da dobije punu pažnju i brzu reakciju nadležnih.

Tako ćemo kao društvo poslati jasnu poruku da nam nije prihvatljiva atmosfera u kojoj je legitimno zastrašivati novinare i na taj način zaustavljati kreiranje novinarskih priča od javnog interesa", navela je Vujović. 

Podsjetimo, Društvo profesionalnih novinara Crne Gore pozvalo je policiju i tužilaštvo da što efikasnije postupe u slučaju napada, omalovažavanja i onemogućavanja rada dopisnice Televizije Vijesti iz Bijelog Polja Alise Hajdarpašić, koji se desio 14. aprila ispred kuće porodice Zorana Lazovića, u bjelopoljskom naselju Orahovica. 

Komentari (3)

POŠALJI KOMENTAR

Kad

Drži se ti struke, spoji nekome magnet ili struju na koljeno ili rame.

mr

Bravo ministarka...! Vrlo je važno stati i podržati lešinarsku uređivačku politiku Vesti! Svi drugi, i sve drugo je manje važno, samo nemojte dozvoliti da se njima naudi! Blam i sramota!

Legenda

Najveće zlo kod naroda svuđe su ko novinari kod nas iz kancera vijesti i dana i veliko srpski tabloidi.Oni ugrožavaju svakog ko je protiv njih