24 °

max 25 ° / min 18 °

Ponedjeljak

20.05.

25° / 18°

Utorak

21.05.

27° / 17°

Srijeda

22.05.

21° / 15°

Četvrtak

23.05.

22° / 14°

Petak

24.05.

23° / 14°

Subota

25.05.

24° / 15°

Nedjelja

26.05.

21° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Nimanbegu i Đeka: Ako URA želi haos u Ulcinju, suprotstavićemo se

Izvor: Forca

Politika

Comments 0

Nimanbegu i Đeka: Ako URA želi haos u Ulcinju, suprotstavićemo se

Autor: Antena M

  • Viber

Predsjednik Force Genci Nimanbegu i predsjednik DP Fatmir Đeka obratili su se javnosti povodom političke situacije u Ulcinju. 

"U maju 2022. godine, izašli smo na lokalne izbore u Ulcinju sa sloganom "pošteno i pravo" i osvojili 5 mandata. Kampanju smo vodili iz opozicije, kako na državnom, tako i na lokalnom nivou. Nismo asfaltirali puteve niti koristili državne džipove u Ulcinju.

Naša vizija za Ulcinj ostaje jasna, a naši principi su čisti. Ulcinj treba da bude grad kulture, razumijevanja, povjerenja, tolerancije i suživota, kao što je uvijek bio i treba da bude najrazvijeniji grad na crnogorskoj obali.

Dana 21. maja 2022. godine, aktuelni predsjednik Opštine Ulcinj Omer Bajraktari u ime Koalicije "Novi Početak", koju čine Demokratska partija, URA, SDP, SD i AA, potpisao je sporazum sa Novom Demokratskom Snagom FORCA da formira stabilnu većinu za mandat 2022-2026. Prema tom sporazumu, nakon višednevnih jalovih pokušaja par opozicionih odbornika da spriječi održavanje sjednice Skupštine, dana 2. juna 2022. izabrali smo predsjednika Opštine Omera Bajraktarija. Prema koalicionom sporazumu, pozicije predsjednika Skupštine i predsjednika Opštine će se rotirati između FORCE i URE nakon dvije godine, dakle 2. juna ove godine", poručili su. 

Kako se približava ovaj datum, vidimo da jedan član koalicije NOVI POČETAK ima druge planove za Ulcinj, i bez konsultacija sa svojim partnerima i sa nama kao što mu sporazumi koje je potpisao nalažu, počinje formiranje nove većine, dodali su. 

"Dok ova većina je stagnirala na 12 odbornika, predsjednik Omer Bajraktari na nezakonit način otpušta sekretare Opštine koji dolaze iz redova FORCE.

Tokom ove dvije godine vlasti postignuto je mnogo za Ulcinj zahvaljujući stabilnosti i doprinosu svakog člana koalicije, bez obzira ko je to objavio na Facebooku. Kao što se kaže kod nas, uspjeh ima mnogo majki, a krivica je siroče.

Želimo da nastavimo trend konsolidacije Ulcinja. Započete poslove želimo završiti. Žao nam je što URA, odnosno njen lider, želi da poremeti cio grad pred turističku sezonu. Slično je uradio i sa državom.

Umjesto da organizuje sastanke sa poslovnim ljudima i turističkim operaterima kako bi podstakao ekonomiju u gradu, odlazeći predsjednik Opštine vodi potajne razgovore iza leđa članova svoje koalicije (DP, SD, SDP i ASH) sa onima koji su 2022. godine prekinuli sjednicu skupštine kako bi spriječili imenovanje Bajraktarija za predsjednika Opštine. Umjesto da traži odgovornost i rad od izvođača koji su ostavili ulice neasfaltirane na pragu turističke sezone, on gubi vrijeme tražeći imaginarnu krivicu FORCE", naveli su na konferenciji za medije. 

"Umjesto da se bavi pripremama za turističku sezonu, za uspješno završavanje velikih infrastrukturnih projekata, predsjednik neljudski otpušta sekretare koji su dvije godine radili za njegov uspjeh kao predsjednika. Otpušta one koji su otvorili više od 30 tendera za jednu godinu i čije uspjehe pokušava prisvojiti za sebe, a sa tim uspjesima se hvalio sve ove dvije godine.

Bez obzira na ove, mi, Nova Demokratska Snaga FORCA i Demokratska Partija zajedno želimo da proizvodimo stabilnost, ekonomski razvoj i želimo da svaki građanin Ulcinja bude zadovoljan što živi u ovom gradu. Danas smo ovdje zajedno kao članovi Albanske Alijanse, što je parlamentarna koalicija. To je albanska koalicija zasnovana na pomirenju i razvoju. Želimo tako zajedno da djelujemo i u budućnosti u svim političkim i ekonomskim oblastima", poručili su. 

Pozivaju građane "da mirno pratimo promjenu vlasti u Opštini i da se pripremimo za ljetnju sezonu".

Pozvali su i "odlazećeg predsjednika Opštine Omera Bajraktarija da sakupi hrabrost i odupre se naredbama koje mu dolaze da destabilizuju Ulcinj uoči turističke sezone". 

"Jedina stvar koja se može pokvariti sa ovim postupcima jeste njegov imidž u gradu i šire. Zbog građana i koalicije bili smo spremni čak i da se odreknemo nekih funkcija, ali nažalost, vi nijeste smatrali za shodno čak ni da sjednete i razgovarate sa partnerima ove koalicije", poručeno je na konferenciji. 

"Dragi građani, Nova Demokratska Snaga FORCA je bila i biće stabilan partner za čisto i pošteno upravljanje. Kao što smo bili konstruktivni i kooperativni, imamo profesionalce koji su se dokazali u privatnom i javnom životu. Ako naši dojučerašnji prijatelji, drugovi i partneri iz URE imaju misiju stvaranja tenzija, razdora i manipulacija u gradu da bi podijelili i dalje albanski narod i stvorili haos u gradu pred ljetnju sezonu za interes i za račun nekog drugog, mi ćemo im se suprotstaviti na demokratski način sa političkom i građanskom voljom i kulturom", poručuju Nimanbegu i Đeka. 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR