20 °

max 25 ° / min 19 °

Ponedjeljak

20.05.

25° / 19°

Utorak

21.05.

27° / 16°

Srijeda

22.05.

21° / 15°

Četvrtak

23.05.

22° / 13°

Petak

24.05.

23° / 14°

Subota

25.05.

25° / 16°

Nedjelja

26.05.

20° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
SDT kontroliše sudiju? Istražuju mu finansije dok im u isto vrijeme potpisuje akte – protiv Katnića

Društvo

Tag Gallery
Comments 4

SDT kontroliše sudiju? Istražuju mu finansije dok im u isto vrijeme potpisuje akte – protiv Katnića

Autor: Antena M

  • Viber

Priredio: V.J.

Sudija Višeg suda u Podgorici, GORAN ŠĆEPANOVIĆ, na slici gore, pod finansijskom je istragom Specijalnog državnog tužilaštva (SDT). To pobuđuje dodatne sumnje u vjerodostojnost nedavno pokrenutih predmeta u kojima Šćepanović u svojstvu SUDIJE ZA ISTRAGU potpisuje akte koje mu podastiru iz SDT. 

Upravo je Šćepanović ispred Višeg suda u Podgorici aminovao” i kontroverzni postupak SDT-a protiv Milivoja Katnića. Po njegovoj naredbi obavljeni su i pretresi i privremeno oduzimanje predmeta. 

Potom, Šćepanović je u svojstvu sudije za istragu od 22:50 do 01:00 sati 14/15. aprila saslušavao Milivoja Katnića. Nakon toga je usvojio zahtjev postupajućeg tužioca Miloša Šoškića (SDT) i donio AKT O PRITVORU do 30 dana za Katnića.

Ali, još u svom prvom pismu iz pritvora, čija je sadržina objavljena u medijima, Katnić saopštava da je za njegovo hapšenje DATUM BIRAN u zavisnosti od toga ko je DEŽURNI SUDIJA”. 

Goran Šćepanović je od 2009. bio predśednik Osnovnog suda u Baru. Na tu je funkciju od strane Sudskog savjeta 2019. izabiran čak treći put uzastopno, da bi početkom 2021, u izmijenjenim političkim okolnostima, s desetak ostalih trostrukih” šefova sudova u Crnoj Gori podnio ostavku. 

No, novi uzlet u karijeri Šćepanovića uslijediće odlukom Sudskog savjeta od 7-9. marta 2022. čiji je, obratimo pažnju, član tada i Vladimir Novović, aktuelni šef SDT-a. Šćepanović je tada izabran za sudiju Višeg suda u Podgorici (sa platom preko 3.000 eura). 

Članica Sudskog savjeta, takođe v.d. predśednica Vrhovnog suda, i onomad i sada je Vesna Vučković, koja je u KUMOVSKIM VEZAMA s Novovićem, prema saopštenim podacima iz Agencije za sprječavanje korupcije (ASK). 

Štoviše, provjerljivo je i da je 7. septembra 2021. Novović, kao član Sudskog savjeta, GLASAO da Vučković postane v.d. predśednica Vrhovnog suda. 

A dok je Novović bio u Sudskom savjetu, tj. prije no su ga izbabrali za glavnog specijalnog tužioca, donijeta je odluka o prestanku radnog odnosa za 10 sutkinja, jer su „stekle uslove za starosnu penziju”; odluka je kao NEZAKONITA naknadno poništena, ali se šteta nije mogla ispraviti, jer su na njihova mjesta izabrane nove sudije — obeštećenja sutkinjama su plaćena iz državnog budžeta. Na drugoj strani, Sudski savjet saopštava 8. septembra 2023. da je izabrao za sutkinju Upravnog suda Lidiju Novović — SUPRUGU Vladimira Novovića, šefa SDT-a…

Da Novovićevo SDT protiv sudije Gorana Šćepanovića vodi finansijsku istragu saopštila je 29. aprila u TV intervjuu Jelena Perović, direktorka ASK-a. O takvim istragama ASK ima pristup verifikovanoj dokumentaciji. 

Navod o finansijskoj istrazi nije demantovao ni SDT ni Šćepanović. 

Iako istraga SDT-a, sama po sebi, zakonski ne diskfalifikuje Šćepnovića da obavlja posao u sudnici, nemoguće je poreći suspektnost njegove jednovremene kolaboracije, u svojstvu sudije za istrage, u aktuelnim predmetima koje pokreće upravo Novovićevo tužilaštvo, uključujući i kontroverzni postupak protiv Milivoja Katnića. 

S obzirom na to da je Šćepanović pod finansijskom istragom SDT-a, dok ona ne bude okončana, najmanje što je mogao učiniti da se ne sumnja u njegovu nepristrasnost je da se u svojstvu sudije za istragu ne pojavljuje u predmetima koje pokreće isto to tužilaštvo mogao je tražiti izuzeće, no to nije uradio. 

O finansijskoj istrazi SDT-a protiv sudije Gorana Šćepanovića, u vrijeme dok im je potpisivao akta protiv Milivoja Katnića, Sudski savjet nije obaviješten”. 

A Katnić je o svom hapšenju, u neđelju 14. aprila, docnije iz pritvora pisao da su, aludirajući na SDT, čekali da to urade u neđelju da bi prikazali da IMAJU POD KONTROLOM sudiju za istragu ŠĆEPANOVIĆA”. 

Politika

U Novovićevoj apsani Katnić umire…

08.05.2024. 08:36

 

 

Komentari (4)

POŠALJI KOMENTAR

MapetSou

@MapetSou Tuzioca Soskica naravno! Mala je Crna Gora, sve se lako sazna i provjeri... Da Milivoje pozivi i prezivi, pa da se istraze njemu dodjeljeni tuzilac, sudija i advokat... U pravu je on u pismu, do tancina isplanirana akcija i odabrana ekipa: tuzilac, sudija i advokat...

Sančo

Lično je i meni jasan iz svog slučaja korumpiranost ovog čoveka koji je dugo godina bio čak i predsednik suda u Baru....Taj predsednik je mimo zakona radio mnoge stvari poput isplate odštete advokatu a ne utuženom što je mimo zakona i još uvećanje od 150% nagrade čak i za odsustvovanje istog

MapetSou

Kad smo kod finansijskih istraga, ne bi bilo lose provjeriti tuzioca Suskica i kako je od cuvenog kolasinskog biznismena dobio na poklon kucu na moru (u Kotoru)... Kuca se, dok je bio u braku sa prvom zenom, vodila na njenog brata, a poslije razvoda je prepisana na poznatog crnogorskog advokata.