34 °

max 34 ° / min 22 °

Nedjelja

23.06.

34° / 22°

Ponedjeljak

24.06.

31° / 20°

Utorak

25.06.

31° / 20°

Srijeda

26.06.

33° / 22°

Četvrtak

27.06.

30° / 20°

Petak

28.06.

31° / 20°

Subota

29.06.

32° / 21°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Poznatog beogradskog arhitektu SPO "skinuo" sa leta i priveo bez naloga

Izvor: Arhiva

Društvo

Comments 0

Poznatog beogradskog arhitektu SPO "skinuo" sa leta i priveo bez naloga

Petrović prvo zadržan u hotelu u pratnji dva policajca, potom privođen u SPO i SDT na saslušanje, oduzeti mu telefon i laptop...

Izvor: M portal

Autor: Antena M

  • Viber

Pripadnici Specijalnog policijskog odjeljenja su preksinoć, bez ikakvog naloga, na aerodromu Podgorica prije leta za Beograd, praktično lišili slobode poznatog beogradskog arhitektu Aleksandra Petrovića zbog ispitivanja u Specijalnom državnom tužilaštvu, piše M portal.

Njemu je prvo rečeno da će procedura biti brzo završena, ali je zadržan prvo u hotelskoj sobi uz policijsku pratnju, a potom odveden u prostorije SPO i u SDT na saslušanje, pri čemu su mu oduzeti telefon i laptop, opet bez ikakvog pisanog naloga. U prostorije SPO i SDT Petrović je odveden službenim automobilom SPO.

Petrovića su saslušavali tužioci Miloš Šoškić i Miroslav Turković, prvi u okviru istrage protiv bivšeg visokog policijskog funkcionera Zorana Lazovića, a drugi u okviru istrage koja se vodi protiv biznismena Aleksandra Mijajlovića.

Pripadnike Specijalnog policijskog odjeljenja zanimalo je da li su arhitektu za uređenje enterijera angažovali Lazović, Mijajlović i kompanija Bemax. Nakon što im je odgovorio da Bemax jeste, ali ne i Mijajlović i Lazović, te da mu je najveći klijent u Crnoj Gori vlasnik kompanije „Voli“ Dragan Bokan, službenici su mu odgovorili da ih to ne zanima.

Njih je takođe zanimalo da li Petrović poznaje bivšeg predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića i kako ga je upoznao, na što im je odgovorio da ga je sa Đukanovićem davno upoznao njegov pokojni otac, takođe poznati arhitekta Zoran Petrović.

Istražitelji su se interesovali i za to da li arhitekta zna ko je vlasnik jednog stambenog objekta u Podgorici, a na arhitektin odgovor da je to, koliko je njemu poznato, biznismen Vlado Ivanović, što je istražitelje vjerovatno najviše iznerviralo, pa su Petroviću odgovorili ironičnim smijehom.

Kada je konačno završeno ispitivanje i praktično lišavanje slobode bez naloga, dok su pripadnici SPO vraćali Petrovića u podgorički hotel gdje je trebalo da boravi do narednog leta za Beograd, jedan od pripadnika SPO je Petroviću kazao „Evo ti ih pajtosi“, jer je kroz prozor automobila na ulici uočio biznismene Ranka Ubovića, Aleksandra Mijajlovića, Vlada Ivanovića i advokata Zorana Piperovića.

"Ti su ljudi očito zadojeni mržnjom. Nije njima zamjeriti poslije četiri godine trovanja od zna se koga, dobro je da ne biju. Nevaspitano je do zla boga, ali neka im starješine to rasprave sa njima, iako slično misle", kazao je advokat Piperović za M portal na pitanje da prokomentariše ponašanje SPO prema beogradskom arhitekti.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR