22 °

max 22 ° / min 12 °

Ponedjeljak

06.05.

22° / 12°

Utorak

07.05.

21° / 12°

Srijeda

08.05.

23° / 14°

Četvrtak

09.05.

20° / 15°

Petak

10.05.

22° / 14°

Subota

11.05.

21° / 12°

Nedjelja

12.05.

20° / 12°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Kovačević obećala pomoć bolnici u Meljinama

Društvo

Tag Video
Comments 0

Kovačević obećala pomoć bolnici u Meljinama

Izvor: Mina

Autor: Milena Aprcović

  • Viber

Klinički centar Crne Gore (KCCG) od danas će intenzivirati saradnju u pogledu slanja pacijanata i kadra sa Opštom bolnicom u Meljinama, najavila je direktorica KCCG Zorica Kovačević.

Ona je ocijenila da bi Vlada vrlo brzo trebalo da donese odluku da bolnica u Meljinama bude dio javnog zdravstvenog sistema Crne Gore iz 1001 razloga.

"Ovo je bolnica koja ima dugu tradiciju, kroz nju je prošao veliki broj pacijenata iz čitave Crne Gore i ona ima mogućnost da pruža kvalitetnu zdravstvenu zaštitu posebno u pogledu rehabiitacije i specifične zdravstvenet zaštite kao što je baro komora. Bilo bi veoma korisno da se donese odluka, bez obzira na to što znam da traje sudski postupak”, rekla je Kovačević prilikom posjete Opštoj bolnici u Meljinama.

Ona je kazala da je upoznata da bolnici u Meljinama nedostaje kadar u pojedinim oblastima.

“Danas sam se uvjeriela da bolnica u Meljinama treba da bude dio javnog zdravstevnog sistema i da građani Herceg Novog i cjelokupne Boke treba da računaju da ova bolnica može da pruži kvalitetnu zdravstvenu zaštitu”, navela je Kovačević.

Ona je dodala da je upoznata, od ljekara iz KCCG da se jedan broj pacijenata šalje na oporavak u bolnici u Meljinana, a najčešće su posrijedi kardiološki bolesnici i oni kojima je potrebna baro komora.

“Dogovorila sam se sa direktorkom da nastavimo tu saradnju. Obećala sam i pomoć u kadrovskom smislu, prije svega u obezbjeđivanju kardiologa i anesteziologa kako bi bolnica u potpunosti bila spremna da građanima Herceg Novog, Boke i turistima pruži kvalitetnu zdravstvenu zaštitu”, navela je Kovačević.

Izvršna direktorica bolnice Meljine Olivera Elez, rekla je da ta zdravstvena ustavnova ima kadrovske i finsnasijske probleme i da se iz tog razloga obratila KCCG kao tercijarnom nivou zdravstvene zaštite u Crnoj Gori.

“Zbog svih otežavajućih okolnosti u radu bolnice mi smo u deficitu sa stručnim kadrom, pogotovo iz oblasti radiologije i ansteziologije i za dalji rad nam je neophodna ispomoć iz KCCG", navela je Elez.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR