Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Pripadnicima SAJ-a po 17 mjeseci zatvora

| Postavio/la: Marija Mitrović | Izvor: FOS Media

Pripadnicima SAJ-a po 17 mjeseci zatvora

Pripadnici Specijalne antiterorističke jedinice (SAJ) opet su osuđeni zbog prebijanja Cetinjanina Mija Martinovića i to na po godinu i pet mjeseci zatvora.

U presudu im se obračunava vrijeme provedeno u pritvoru. Grgurović je u pritvoru bio od 11.11.2015. do 21.12.2015, dok je Zejak iza rešetaka bio od 11.11.2015. do 24.12.2015. godine. Oni su, kako se to navodi u presudije sudije Nade Rabrenović, zajedno sa više neidentifikovanih policajaca 24. oktobra 2015. godine Martinoviću nanijele teške povrede koje su konstatovane i kroz mišljenje i nalaz vještaka medicinske struke Nemanje Radojevića. Martinovića su tukli nogama, šakama, palicama...

Sudija je pojasnila da se činjenično stanje nije promijenilo u odnosu na prethodni postupak čija odluka je ukinuta bila od strane Višeg suda. Tužilac je u žalbama tražio strožije kazne, ali i ovoga puta izrečene su minimalne. U toku postupka je saslušano više od 50 svjedoka, a krivicu dokazuju iskazi oštećenog Marinovića, medicinska dokumentacija, kao i video materijal od te večeri na kom se vidi cjelokupan događaj.

Viši sud je u svojoj ukidnoj odluci ukazao na to da je potrebno definisati i to da li je oštećeni pokušavao da probije policijski kordon, a tim povodom iskaz je dalo 15 službenika SAJ-a. Kako je utvrđeno, on je automobilom ugrozio njihovu bezbjednost a jedan od policajaca je kazao i da je Martinović u jednom momentu upalio rikverc svijetla i cimnuo vozilo ka njemu ali nije mogao da se izjasni da li je Martinović to navodno uradio sa ciljem da ga udari ili zastraši.

Ističe se da protiv njega nije podnesena nikakva krivična prijava u vezi sa događajem od te večeri, a ni sami Grgugović i Zejak nijesu porekli da su udarali Martinovića. Oni su tokom postupka kazali da su to uradili u odbrani i kako bi ga savladali, ali je sud ove iskaze cijenio kao sračunate na izbjegavanje odgovornosti pa ih nije prihvatio kao takve.

Stranke se na odluku suda mogu žaliti u naredne dvije sedmice.

Ostavi komentar

0/300