8 °

max 13 ° / min 8 °

Četvrtak

18.04.

13° / 8°

Petak

19.04.

15° / 6°

Subota

20.04.

15° / 7°

Nedjelja

21.04.

10° / 6°

Ponedjeljak

22.04.

14° / 8°

Utorak

23.04.

21° / 7°

Srijeda

24.04.

20° / 13°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
SDT: Nije bilo sklapanja Sporazuma o priznanju krivice u slučaju protiv Asada

Hronika

Comments 0

SDT: Nije bilo sklapanja Sporazuma o priznanju krivice u slučaju protiv Asada

Autor: Mirjana Dragaš

  • Viber

Specijalno državno tužilaštvo saopštilo je da ni sa jednom osobom iz predmeta protiv Džozefa Asad nije zaključen Sporazum o priznanju krivice.

U SDT-u ističu da su u skladu sa propisima preduzimali i preduzimaju radnje u cilju rasvjetljenja krivično pravnih događaja, koji su vezani za krivično djelo pokušaj terorizma iz oktobra 2016.

“U skladu sa svojim ovlašćenjima Specijalno državno tužilaštvo je putem međunarodne pravne pomoći, uz asistenciju Ministarstva pravde Crne Gore, obezbijedilo sprovođenje procesnih radnji prema izraelskom državljaninu Joramu Frigu, te u skladu sa Zakonikom o krivičnom postupku prikupilo dokaze od značaja za krivični postupak”, saopšteno je iz SDT-a.

Specijalno državno tužilaštvo naglašava da nisu tačni navodi izneseni u medijima da je u konkretnom slučaju zaključen bilo kakav sporazum o priznanju krivice sa bilo kojim licem u predmetu protiv Džozefa Asada i drugih lica.

“Takođe, ističemo da su Specijalno državno tužilaštvo i Crna Gora kao država u obavezi da poštuju sve međunarodne propise koji regulišu materiju međunarodne pravne pomoći u krivičnim stvarima, te su u skladu sa tim obavezama i u skladu sa odlukama nadležnog suda Kipra preduzimane sve radnje u vezi dolaska Jorama Friga u Crnu Goru”, zaključuju u SDT-u.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR