16 °

max 16 ° / min 6 °

Petak

19.04.

16° / 6°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 5°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 7°

Utorak

23.04.

11° / 10°

Srijeda

24.04.

12° / 8°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Nikšićanin sjekirom i nožem ubio sugrađanina, priznao sve

Hronika

Tag Video
Comments 2

Nikšićanin sjekirom i nožem ubio sugrađanina, priznao sve

Autor: Antena M

  • Viber

Pripadnici Centra bezbjednosti uhapsili su Nikšićanina Milana Anrdrijaševića (39) zbog sumnje da je prošle sedmice u naselju Rastoci ubio svog sugrađanina Marka Gardaševića (39).

Načelnik CB Nikšić Tihomir Goranović je kazao da je policija nakon nešto više od sedam dana identifikovala, locirala i uhapsila osumnjičenog M.A. koji je priznao izvršenje krivičnog djela u potpunosti.

''Koordinisanim radnjama između Tužilaštva i suda, kriminalističke policije i Forenzickog centra izvršeni su pretresi prostorija i pronađeni su tragovi i dokazi koji potiču sa lica mjesta krivičnog djela, ili su nastali izvršenjem krivičnog djela. Policijski službenici su obezbijedili i priznanje osumnjičenog za izvršenje zločina, a širom pretragom terena pronađeno je i oružje kojim je zločin učinjen'', kazao je on.

Kako je objasnio, osumnjičeni je došao automobilom do porodične kuće Gardaševića i nakon kraće verbalne rasprave ga usmrtio.

''Koristeći manju sjekiru nanio mu je više udaraca njom u predjelu glave, kao i namjanje jedan udarac nožem u predjelu vrata.  Od povreda je G.M. na licu mjesta preminuo. Počinilac zločina je nakon ubistva na više načina pokušao da sakrije svoj identitet'', kazao je Goranović.

Kako je saopšteno na konferenciji ni osumnjičeni, ni stradali nijesu pripadnici kriminalnih klanova a sve aktivnosti policije u tom gradu, kao i pretresi, bili su usmjereni na razotkrivanje počinioca ovog ubistva.

"Osumnjičeni A.M. je dobro poznavao navike i prilike oštećenog, a što potvrđuju i činjenice koje su izvedene u samoj fazi izviđaja, i to da je oštećeni omogućio da uđe u njegovu kuću samo ono lice koje je dobro poznavao jer je objekat obezbijeđen blind vratima, a koja su bila prethodno zaključana", kazao je Lazar Šćepanović, rukovodioc Grupe za suzbijanje krvnih delikata u Sektoru kriminalističke policije.

Policija je u istrazi saslušala dvadesetak osoba, koje su i poligrafski testirane, a među saslušanima su i bliski rođaci ubijenog.

Beživotno tijelo Gardaševića pronađeno je 20. maja u mjestu Rastoci, u porodičnoj kući.

Komentari (2)

POŠALJI KOMENTAR

saci

E ovoga treba kazniti Dozivotnom robiom i teskim radom. Pihhhhh nesoj ljudska.

saci

E ovoga treba kazniti Dozivotnom robiom i teskim radom. Pihhhhh nesoj ljudska.