15 °

max 15 ° / min 7 °

Petak

26.04.

15° / 7°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

24° / 14°

Srijeda

01.05.

21° / 14°

Četvrtak

02.05.

17° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Osumnjičenom za uništavanje spomenika na Ravnom lazu zadržavanje do 72 sata

Izvor: Foto: Stevo Vasiljević, Pobjeda

Hronika

Comments 17

Osumnjičenom za uništavanje spomenika na Ravnom lazu zadržavanje do 72 sata

Autor: Antena M

  • Viber

Luki Vojvodiću, koji je osumnjičen da je u noći između subote i neđelje uništio mermernu ploču na spomeniku na Ravnom lazu u Piperima određeno je zadržavanje do 72 sata, potvrđeno je Anteni M. 

Vojvodić, osumnjičen za uništavanje spomenika organizatorima Trinaestojulskog ustanka u Piperima, od ranije je poznat policiji, tvrde iz policije.

''Uništavao je javne površine grafitima i prekršajno je procesuiran zbog omalovažavanja i ometanja službenog lica tokom vjerskih okupljanja'', izjavio je pomoćnik komandira Stanice policije za javni red i mir u Centru bezbjednosti Podgorica Ivan Rovčanin. 

Kazao je i da je ovaj događaj prijavljen podgoričkoj policiji prije tri dana od kada su, kako tvrde, preuzeli niz operativnih aktivnosti, službenih mjera i radnji iz nadležnosti kako bi počinioca ovog djela priveli pravdi.

''Skrnavljenje spomenika posvećenog organizatorima Trinaestojulskog ustanka je uznemirilo javnost i istovremeno naišlo na oštru osudu. Zbog ovog destruktivnog ponašanja i vandalskog čina uhapšen je L.V. (2002.) iz Podgorice i on će zbog krivičnog djela povreda groba biti priveden nadležnom tužiocu'', naveo je Rovčanin.

''Počinilac ovog vandalskog čina od ranije je poznat policiji kao učesnik incidenata. On je sa grupom lica uništavao javne površine ispisivanjem grafita sa nacionalnim obilježjima u naselju Donja Gorica. Takođe je prekršajno procesuiran zbog omalovažavanja i ometanja službenog lica u vršenju službene dužnosti tokom trajanja vjerskih okupljanja'', kazao je on. 

Komentari (17)

POŠALJI KOMENTAR

Aca Palikuca

Ta su produhovljeni litijasi

Crnogorski Betoven

Na džemperu norveška zastava. Članica NATO. Čovjek bi očekivao rusku. Navija za Partizan, a rudi partizanske spomenike. Tzv.Srbi iz CG puni su unutrasnjih suprotnosti i nelogičnosti.

Komsija

Proglasice ga Risto za heroja kad je moga onoga koljaca sto ne moze i OVO