16 °

max 19 ° / min 9 °

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 15°

Utorak

30.04.

23° / 13°

Srijeda

01.05.

20° / 15°

Četvrtak

02.05.

16° / 13°

Petak

03.05.

15° / 11°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Krstoviću određeno zadržavanje, negirao da je član OKG

Izvor: Uprava policije twitter/ilustracija

Hronika

Comments 1

Krstoviću određeno zadržavanje, negirao da je član OKG

Izvor: Pobjeda

Autor: Antena M

  • Viber

Igoru Krstoviću (38), koji se sumnjiči da je visokorangirani član organizovane kriminalne grupe, određeno je zadržavanje do 72 sata nakon saslušanja u Specijalnom državnom tužilaštvu (SDT) - potvrdio je Pobjedi njegov advokat Danilo Mićović.

Krstović je, kako je rekao Mićović, iznio odbranu i negirao krivicu.

Postupak je tajan.

Podsjećamo, Krstović je uhapšen juče u Budvi po potjernici NCB Interpola Podgorica zbog sumnje da je izvršio krivična djela stvaranje kriminalne organizacije i krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, te više krivičnih djela iz oblasti pranja novca.

Takođe, se sumnjiči za krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i ekspozivnih materija i krivično djelo izazivanje opšte opasnosti.

- Radi se o visokorangiranom pripadniku jedne kriminalne grupe koja je sprovodila kriminalne aktivnosti na teritoriji Crne Gore - saopšteno je juče iz Uprave policije.

U aktivnosti hapšenja Krstovića učestvovali su službenici Sektora za borbu protiv krimnala, Specijalnog policijskog odjeljenja i Odjeljenja bezbjednosti Budva.

- Službenici Sektora za borbu protiv kriminala nastavljaju intenzivne i odlučne aktivnosti sa primarnim fokusom na neutralisanje djelovanja organizovanih kriminalnih grupa i sa njima povezanih lica - naveli su u Upravi policije.

Prema policijskim evidencijama, Igor Krstović se povezuje sa kriminalnim škaljarskim klanom. On je krajem januara 2020. godine, ranjen u pucnjavi u zetskom selu Balijače. Na njega je tada ispaljeno više od 20 hitaca.

Liječen je u Njemačkoj koja mu je, potom, zabranila ulazak u tu zemlju zbog sumnje da je umiješan u kriminalne poslove i nije željela da se eventualni “rat” suprotstavljenih klanova preseli među njene granice.

Nakon napuštanja Njemačke, Krstović je liječenje nastavio u Turskoj.

On je ranije hapšen zbog zelenaštva. Policija je, objavljeno je ranije, prilikom pretresa njegove kuće 2017. godine oduzela oko 180.000 eura, telefone, metalni boks, mačetu, dva noža na preklapanje, biber sprej, fasciklu sa više kupoprodajnih ugovora čiji su predmet nepokretnosti, kao i dva putnička motorna vozila –“BMW X4“ i “Mini Cooper”.

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

Marko

Kako lijepe preporuke iz Njemačke. E sad će ga naši pustiti, ako što bude mogao Abazović, to su njegova "braća".