12 °

max 23 ° / min 12 °

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 15°

Utorak

30.04.

24° / 13°

Srijeda

01.05.

21° / 14°

Četvrtak

02.05.

17° / 13°

Petak

03.05.

16° / 11°

Subota

04.05.

15° / 10°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Brđanin tužio Vladu zbog nezakonite smjene

Hronika

Comments 3

Brđanin tužio Vladu zbog nezakonite smjene

Autor: Antena M

  • Viber

Razriješeni direktor Uprave policije Zoran Brđanin, podnio je tužbu protiv Vlade zbog nezakonite smjene. Advokatska kancelarija Siniše Gazivode, po punomoćju Brđanina, tužbu je predala Upravnom sudu, u kojoj se traži poništenje Vladinog rješenja o razrješenju.

U tužbi, u koju je Antena M imala uvid, navodi se i da je razrješenje doneseno bez pravilnog postupka i utvrđivanja činjenica.

U sadržaju tužbe stoji da je Brđanin nezakonito razrješen dužnosti direktora sa netačnim i neutemeljenim obrazloženjem da Odbor za bezbjednost i odbranu prethodno nije prihvatio dva posebna periodična izvještaja direktora Policije iz 2022. 

Ipak, kako se dalje navodi, ta dva izvještaja nijesu blagovremeno razmatrana na Odboru za bezbjednost i odbranu u prošlom skupštinskom sazivu, zbog čega se smatraju prihvaćenim, što je u ranijoj praksi Upravni sud potvrdio.

U tužbi se takođe navodi da je narušeno načelo pravne sigurnosti, kao da su premijer i Vlada, vodeći se političkim razlozima, narušili političku neutralnost policije propisanu u članu 14 stav 1 Zakona o unutrašnjim poslovima.

Postupanjem Vlade, kako se dodaje, došlo je i do kršenja člana 6 stava 1 Evropske konvencije za zaštitu ljudskih prava.

Komentari (3)

POŠALJI KOMENTAR

Pivljanin

Ovakve vlade nema niđe u svijetu ,sem u rusiji srbiji i bjelorusiji.

Lovćen

Brdjanin i Vlada U noći što vlasti srce pokrije, Zakon u topuzu, pravdi tamu lije. Svaki gospodar, kad se vlasti primi, Pravdu u sjenu, svoj zakon izdimi. Brđanin u tami, pravde međ svijetlima, S Gazivodom kuje, protiv sile primâ. Vlast u mraku sudi, pravda joj je slijepa, Njihov zakon topuz, u tm

Simokliser

Brdjanin ce postati kinez O ne opet pirinac