15 °

max 22 ° / min 12 °

Nedjelja

05.05.

22° / 12°

Ponedjeljak

06.05.

20° / 12°

Utorak

07.05.

21° / 13°

Srijeda

08.05.

23° / 14°

Četvrtak

09.05.

20° / 15°

Petak

10.05.

22° / 13°

Subota

11.05.

20° / 12°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Ustavni sud usvojio žalbu: Miloš Medenica je neosnovano u pritvoru

Izvor: Mara Babović/Pobjeda

Hronika

Comments 0

Ustavni sud usvojio žalbu: Miloš Medenica je neosnovano u pritvoru

Izvor: Pobjeda

Autor: Antena M

  • Viber

Ustavni sud usvojio je žalbu advokata Stefana Jovanovića i utvrdio da se Miloš Medenica neosnovano nalazi u pritvoru - saznaje nezvanično Pobjeda.

Medenica se tereti za organizovanje kriminalne organizacije radi vršenja više teških krivičnih djela, a uhapšen je 25. maja 2022. godine na podgoričkom aerodromu, nakon što je u Crnu Goru ušao iz Srbije.

U žalbi se navodi da pritvor Medenici nije neophodan, da traje neosnovano dugo, te da je dovoljno da se umjesto toga primijeni neka alternativna mjera.

Viši sud u Podgorici je ranije odbio jemstvo za Medenicu koje se sastoji u uspostavljanju hipoteke na više nepokretnosti u vlasništvu srodnika okrivljenog, vrijednosti 1.450.814 eura, ali je Apelacioni sud uvažio žalbe odbrane i ukinuo to rješenje. Predmet je vraćen prvostepenom sudu na ponovno odlučivanje.

Medenica se tereti za organizovanje kriminalne organizacije radi vršenja više teških krivičnih djela, a uhapšen je 25. maja 2022. godine na podgoričkom aerodromu - nakon što je u Crnu Goru ušao iz Srbije.

Specijalno državno tužilaštvo (SDT) podiglo je optužnicu protiv Miloša i njegove majke, bivše predsjednice Vrhovnog suda, Vesne Medenice, Darka Lalovića, Vasilija Petrovića, Bojana i Marka Popovića, Milice Vlahović Milosavljević, Marka Vučinića, Milorada Medenice, Luke Bakoča, Petra Milutinovića, Ivane Kovačević, Radomira Raičevića, Marjana Bevenje, Steva Karanikića, Gorana Jovanovića i “Kopad Company” iz Nikšića...

Terete ih za krivična djela - stvaranje kriminalne organizacije. produženo krivično djelo krijumčarenje, produženo krivično djelo davanje mita, primanje mita, protivzakoniti uticaj i navođenje na protivzakoniti uticaj, zloupotreba službenog položaja, neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, omogućavanje uživanja opojnih droga, nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, teška tjelesna povreda i sprječavanje dokazivanja.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR