23 °

max 25 ° / min 17 °

Nedjelja

19.05.

25° / 17°

Ponedjeljak

20.05.

25° / 17°

Utorak

21.05.

26° / 17°

Srijeda

22.05.

21° / 14°

Četvrtak

23.05.

22° / 14°

Petak

24.05.

24° / 15°

Subota

25.05.

21° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
VDT: U potpunosti poštovana prava Katnića, SDT još nije donijelo naredbu o psihijatrijskom vještačenju okrivljenog

Hronika

Comments 4

VDT: U potpunosti poštovana prava Katnića, SDT još nije donijelo naredbu o psihijatrijskom vještačenju okrivljenog

Autor: Antena M

  • Viber

Tokom istrage u potpunosti su poštovana prava okrivljenog Milivoja Katnića, saopštilo je Vrhovno državno tužilaštvo. 

Njihovo saopštenje prenosimo u cjelosti:                

"Povodom kontinuiranih medijskih tekstova o navodnom kršenju zakonom garantovanih prava okrivljenom M.K. i neosnovanih tvrdnji da u Specijalnom državnom tužilaštvu "pokušavaju da osujete učešće osumnjičenog M. K. u postupku i saslušavanje svjedoka u istrazi koja se vodi protiv njega“ i da su na zahtjev specijalnog tužioca, uz odobrenje sudije za istragu, protekle sedmice angažovana dva vještaka psihijatra da procijene da li je okrivljeni u stanju da prati istragu i učestvuje u saslušavanju svjedoka, a nakon što su obojica konstatovala da je okrivljeni „nepomućene percepcije i sposoban za rasuđivanje“, od Višeg suda zatraženo je da se angažuje i treći vještak koji će provjeriti njegovo psihofizičko stanje, radi istinitog i potpunog informisanja javnosti upoznajemo da je:

Dana 22. aprila ove godine okrivljeni M. K. podnio zahtjev da prisustvuje svim dokaznim radnjama i da mu je od tog trenutka omogućeno da, pored postavljenog branioca, i lično prisustvuje saslušanjima svih svjedoka, postavlja pitanja svjedocima i iznosi primjedbe na njihove iskaze.

Tako je okrivljeni prisustvovao saslušanjima četiri svjedoka, obavljenim 25. i 30. aprila, nakon čega je, po svom pisanom zahtjevu podnijetom preko Uprave za izvršenje krivičnih sankcija, 3. maja ponovo saslušan i on sam, kada je dopunio odbranu koju je ranije iznio, dok mu je danas omogućeno i da prisustvuje dokaznoj radnji vještačenja. 

Dalje, branilac po službenoj dužnosti okrivljenom M.K. je, u skladu sa  članom 267 stav 6 Zakonika o krivičnom postupku, određen kada je donijeto rješenje o njegovom zadržavanju. Branioca po službenoj dužnosti je, na osnovu člana 69 stav 8 i 9 Zakonika o krivičnom postupku, okrivljenom postavio glavni specijalni tužilac, po redosljedu sa spiska Advokatske komore Crne Gore.

Postavljeni branilac je na lični zahtjev razriješen, 2. maja ove godine, u cilju zaštite njegove ličnosti od daljeg vrijeđanja i omalovažavanja od okrivljenog, koje je kulminiralo 30. aprila, kada je ispred prostorije i u prostoriji za saslušanje, u prisustvu specijalnih tužilaca i branilaca okrivljenih, okrivljeni M. K. vrijeđao svog branioca.

Odmah nakon donošenja rješenja o razrješenju postavljenog branioca, okrivljenom je postavljen drugi branilac po službenoj dužnosti, po redosljedu sa spiska Advokatske komore Crne Gore.

I konačno, Specijalno državno tužilaštvo još uvijek nije donijelo naredbu o psihijatrijskom vještačenju okrivljenog, niti je po zahtjevu Specijalnog državnog tužilaštva okrivljeni pregledan od strane doktora medicine."

Komentari (4)

POŠALJI KOMENTAR

Marko

@Volim te zeleno Pa vidite li da onima koji bi pošteno sudili Katniću, Novović oduzima predmete. Svi to znamo i čitamo i nikome ništa. Evo SDT još razmišlja, ako je to kod njih uopšte moguće, da naruči novi psihijatrijski pregled, jer dva nijesu dovoljna.

Obrad

Siguran sam da će ovo biti zapamćeno i zapisano u anale kao najsramotniji period u istoriji sudstva u CG. Postupanje Tužilaštva, ćutanje Sudskog savjeta, Advokatske komore, Ombudsmana, opozicionih partija, NVO, tzv. intelektualaca ... Kad dođu po vas neće biti nikog da digne glas ...

Volim te zeleno

@roki, tačno tako, neki od njih u VDT-u su dojučerašnji bliski saradnici Milivoja Katnića! U ovome nema ni prava ni pravde a još manje čojstva!