26 °

max 26 ° / min 18 °

Ponedjeljak

20.05.

26° / 18°

Utorak

21.05.

27° / 17°

Srijeda

22.05.

21° / 15°

Četvrtak

23.05.

22° / 13°

Petak

24.05.

23° / 14°

Subota

25.05.

22° / 15°

Nedjelja

26.05.

22° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Katnić: Prijete hapšenjem predsjedniku Višeg suda i falsifikuju transkripte

Hronika

Comments 4

Katnić: Prijete hapšenjem predsjedniku Višeg suda i falsifikuju transkripte

Izvor: Antena M

Autor: Antena M

  • Viber

Portal „Standard” objavljuje kako je bivši Glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić unaprijed napisao žalbu na rješenje o produženju pritvora vanraspravnom vijeću Višega suda u Podgorici, jer, kako je naveo u žalbi, ne vjeruje da će 15. maja – kada mu ističe tridesetodnevni pritvor – biti u stanju da je napiše.

U žalbi, napisanoj 5. maja, navodi niz činjenica kojima pobijaja osnov za produženje pritvora, kao i optužni akt. Obratio se predsjedniku Višeg suda Borisu Saviću, za koga vjeruje da nije dio „zavjereničke grupe''. Ali, Katnić navodi da se SAVIĆ PLAŠI HAPŠENJA, jer su predsjedniku Višeg suda, tvrdi, time „javno prijetili”.

Katnić u žalbi detaljno i hronološki navodi ulogu i zadatak pritvorenog bivšeg policijskog operativca Petra Lazovića u komunikaciji sa šefom krimnalne organizacije Radojem Zvicerom.

Katnić pita Savića, aludirajući na tužioca Miloša Šoškića (SDT): zašto su FALSIFIKOVANI TRANSKRIPTI KOMUNIKACIJE, iz koje su izostavljeni bitni djelovi?

Prenosimo žalbu Milivoja Katnića u cjelini:

Gospodo sudije iz vanrasrpavnog vijeća Višeg suda u Podgorici, pišem vam ovu žalbu na Vaskrs 5. maja 2024. otprilike jedno deset dana prije nego će biti donijeto rešenje na koje ulažem žalbu.

Ne brinite, samnom je sve u redu, nego zbog štrajka glađu u koji sam, od neđelje 14. aprila 2024, vjerujem da neću biti u mogućnost da je napišem nakon isteka 15. maja 2024. No, znate da ne mogu ništa izgubiti, sva rješenja koja ste donijeli u prethodne dvije godine, a odnose se na pritovreno lice, kao jaje jajetu liči, pa je svejedno kad ću napisati žalbu.

Uvažene sudije iz Vijeća: oslobađam vas svake odgovornosti. U narednom tekstu obraćam se Borisu Saviću, mada je moguće, ako mogne kako, da će izbjeći da predsjedava vijećem.

- Gospodinu Borisu Saviću,

Vama je dobro poznato da će Sud donijeti oslobođajuću presudu, ako činjenični opis optužnice ne sadrži bitna obilježja krivičnog djela koje se optuženom stavlja na teret. Sljedstveno tome poznato vam je: da sudija za istragu, a potom i sudija koji odlučuje o potvrđivanju optužnice će odbaciti te akte, ako ne sadrže sva obilježja krivičnog djela koja se optuženom stavljaju na teret.

Naredba za srpovođenje istrage KTI.S. br. 9/24 od 15. aprila 2024. koju je Specijalno tužilaštvo podiglo protv mene za krivična djela stvaranje kriminalne organizacije i zloupotrebu službenog položaja, a odnose se na mene, NE SADRŽE OBAVEZNE ELEMENTE koje zakon predviđa. Što ne odbaciste tu naredbu? Morali ste.

Činjenični opis krivičnog djela stvaranje kriminalne organizacije pod 1. te naredbe, ne sadrži: - obavezne elemente tog djela; - ne sadrži vrijeme kada je to djelo dovršeno u krivično-pravnom smislu. Ovo ne samo da je obavezan element ovog krivičnog djela, već se bez njega ne može utvrđivati kada počinje (može početi) realizacija kriminlanog plana i izvršenje cilja formiranja kriminlane organizacije. Tek kada se formira, dovrši ovo krivično djelo, pripadnici kriminlane ogranizacije mogu da počnu sa izvršenjem krivičnih djela za koja su prihvatili svoje uloge – u mom slučaju: zlouptreba službenog položaja iz člana 416 KZ [Krivičnog zakonika].

Tužilaštvo pod tačkom 1. naredbe navodi da je ova kriminlana organizacija formirana u toku 2020. Što to znači? Je li u januaru te godine, junu, oktobru, decembru, 28 decembra? – i tako dalje? Dakle, NEMA VREMENA KADA JE OVO KRIVIČNO DJELO DOVRŠENO. Ne zna se kada sam postao član kriminalne organizacije, a ni to kada je ono dovršeno kao krivično djelo.

Iz ovoga dalje proizilazi da: NE SE ZNA KADA SAM OTPOČEO IZVRŠENJE KRIMINLANIH DJELA koja sam privhatio da vršim za kriminlanu organizaciju.

Da je to tako potvrđuje navod pod tačkom 2. naredbe, gdje u sklopu činjeničnog opisa krivičnog djela iz čl. 416 KZ stoji da sam to djelo, a napominjem za ovu kriminalnu organizaciju, počinio 28. decembra 2020. Dakle, prije nego je ova kriminlana organizacija formirana, jer kako stoji u naredbi tužioca, može i 31. decembra 2020 godine.

To znači da ovo krivično djelo nijesam počinio realizujući kriminalni plan i svoju odluku da za ovu kriminalnu organizaciju vršim krivična djela zloupotreba službene dužnosti. Pored toga, ovaj činjenični opis ne sadrži ni virjeme do kada je trajala ova kriminalna organizacijia.

Ovo je posebno važno, jer se meni na teret stavlja (a i Lazoviću) da sam postao član ove kriminalne organizacije i prihvtio da vršim krivična djela zloupotreba službenog položaja iz čl. 416 KZ kao glavni specijalni tužilac. Da napomenem i Zoranu Lazoviću se to isto stavlja na teret, kao pomoćniku direktora policje.

Do kada sam ja, gospodine Saviću, mogao da budem član ove kriminlane organizacije? Samo dok sam bio Glavni specijalni tužilac, a to je do 17. februara 2022. Ovaj činjenični opis NE SADRŽI NI MJESTO GDJE JE FORMIRANA OVA KIRMINALNA ORGANIZACIJA, pa se ne zna da li je formirana u Podgorici, u Crnoj Gori ili u međunarodnim razmjerama.

Dakle, gospodine Saviću,  morao je sudija za istragu, ili vi kao prdsjedenik vijeća, a kad viđeste da nema djela – da odbacite naredbu, nego sam ja već mjesec u zatvoru! Ponavljam, ono sa početka: ako činjenični opis iz naredbe ne sadrži sva obilježja predmetnih djela, onda nema krivičnog djela. Kako je ovdje jasno da nema krivčnog djela stvaranje kriminalne organizacije, a time i da nijesam mogao nešto počiniiti, morali ste postupiti na opisani način. Morate odgovoriti – zašto nijeste?

Idemo dalje. U odnosu na krivična djela zloupotreba službenog položaja iz čl. 416 KZ situacija je još gora. Pod tačkom 3. naredbe, a u vezi krivičnog djela zlouptoreba službenog položaja iz čl. 416 KZ stoji da sam ja, sa Zoranom Lazovićem, kao saizivršilac izvršio ovo krivično djelo. Pritom se u tom činjeničnom opisu navodi da sam ga ja izvršio kao Glavni specijalni tužilac, a Zoran Lazović kao pomoćnik direktora Uprave policije.

Molim vas, da mi u rješenju, kojim odbijate ovu moju žalbu, objasnite kako je ovo moguće: - da ja iz tužilaštva, a Lazović iz policije, kao saizvršioci, počinimo krivično djelo u tužilaštvu ili u policiji, svejedno? Ili još gore, kako da ja počinim krivično djelo, a što tvrdi tužilaštvo, u Specijalnom državnom tuzilaštvu, a Zoran Lazović u policiiji – pa da opet budemo saizvršioci?

No, idemo da vidimo kako tužilac opisuje saizvršilaštvo i da li ga uopšte opisuje – što znači da nema bitnog obilježja ovog krivičnog djela.

Krivično djelo može bilo koje lice izvršiti kao izvršilac, saizvršilac ili saučesnik u izvršenju krivičnog djela – podstrekač, pomagač. Izvršilac djelo može izvršiti učešćem u radnji izvršenja. Saučesnik (što je ovdje važno) učešćem u radnji izvršenja tog djela, ili na drugi način realizujući zajedničku odluku, bitno doprinesi izvršenju krivičnog djela. Navešću samo kratko: saučesnik može djelo izvršiti podstrekavanjem nekog lica da izvrši krivično djelo ili putem pomaganja opet drugom licu da izvrši to djelo.

Ne bih ovo i ovoliko pisao, ali moram, da prikažem ovaj poraz pravde u crnogorskom pravosuđu.

Da vidimo što tužilac za Lazovića navodi da je saizvrsilačka radnja i to na više mjesta. Navodi da je naložio okrivljenom Milivoju Katniću da kao Glavni specijalni tužilac posreduje i saglasi se da okrivljeni specijalni tužilac Saša Čađenović, kao neposredno postupajući tužilac, ne pokreće krivični postupak protiv Duška Roganovića. Je li to što je Lazović naložio Miliivoju Katniću da posreduje i saglasi se u saizvršilaštvu učešće u radnji izvršenja zloupotrebe službenog položaja? Jasno – da nije, pa idemo dalje.

Je li ovo što je naložio okrivljenom Milivoju Katniću saizvršilačka radnja učešća u izvršenju krivičnog djela zloupotrebe na drugi način, pa sve da je Zoran Lazović bio zaposlen u Specijalnom drzavnom tuzilaštvu, a nije? Da bi činjenični opis naredbe bio potpun, mora se navesti da se realizuje zajednička odluka i to opisati; a potom, da je bitno doprinio izvršenju djela, pa i to opisati. O tome nema ni riječi.

Što bi moglo biti kad neko naloži drugom licu da posreduje kod trećeg da treće lice, u ovom slučaju Saša Čađenović izvrši krivično djelo, bilo koje? Moglo bi biti eventualno podstrekavanje od strane Zorana Lazovića na Milivoja Katnića, da on podstrekne Sašu Čađenovića da izvrši krivično djelo iz čl. 416 KZ. Dakle, posredno podstrekivanja, gdje bi i Zoran Lazović i ja bili podstrekači, a Sasa Čađenović izvršilac krivičnog djela iz čl. 416 KZ. Ali, to je za tužioca saučesništvo! Uz to, nigdje se ne navodi da je Zoran kod mene stvorio volju ili već postojeću učvrstio, niti se opisuje način na koji je to učinio. Dakle, ovdje NIJESU OPISANE RADNJE IZVRŠENJA OVOG KRIVIČNOG DJELA, NITI PAK SAMA RADNJA IZVRŠENJA.

To jest, u tom činjeničnom opisu krivično djelo zloupotreba službenog položaja pod tačkom 3. naredbe za sprovođenje istrage NEMA BITNIH OBILJEŽJA KRIVIČNOG DJELA iz člana 416 KZ, ni za Zorana Lazovića, a i niti za mene.

Morali ste ovaj postupak hitno obustaviti. Da li možda čekate da, kada ja lijepo iznesem greške, a tužilac sve popravi u optužnici? Ako je tako, vi ste član ove zavjereničke grupe, mada ne vjerujem, nego ovo nijeste ni pogledali.

Konačno, pod tačkom 4. optužnice mi se stavlja na teret da sam zloupotrijebio službeni položaj na način što nijesam vršio svoju službenu dužnost, već sam se saglasio sa odlukom Saše Čađenovića kao neposredno postupajućeg državnog tužioca – da Specijalno tužilaštvo ne pokreće krivični postupak protiv Petra Lazovica i Ljuba Milovića.

Ovdje, takođe, nema ni riječi: KOJU SLUŽBENU RADNJU NIJESAM PREDUZEO u okviru službene dužnosti te počinio ovo krivično djelo nečinjenim? Tužilac navodi da sam se saglasio sa odlukom Saše Čadjenovića.

To nije NEČINJENE, nego ČINJENJE. Međutim, nigdje u opisu dužnosti Glavnog specijalnog tužioca nema obaveze da se sa bilo kojom radnjom postupajućih tužilaca saglašava ili ne saglašava! Ako bih ja, kao Glavni specijalni tužilac, zaključio, a što tvrdi tužilac, odnosno da sam znao da su ova lica počinila krivična djela koja opet tužilac navodi (mada nema pravosnažnih odluka za tako nešto), onda sam morao da bez odlaganja pokrenem krivični postupak lično ili preko nekog specijalnog tužioca. To je moja službena obaveza i to bi onda bila radnja koju sam propustio. Ali se to nigdje ne navodi; a to znači da činjenični opis ovog djela ne sardrži bitno obilježje krivičnog djela iz čl. 416 KZ.

Na kraju ovog dijela: niti jedno krivično djelo koje mi se stavlja na teret ne sadrži obilježja krivno djela, što znači i da NIJESU KRIVIČNA DJELA PREDVIĐENA KRIVNIČNIM ZAKONIKOM. Kako je to tako, ja nijesam mogao počiniti ova krivična djela. Zašto sam onda u pritvoru predsjedniče najuglednijeg postupajućeg krivičnog suda u zemlji?

Znam da sam vam ovo što sad slijedi već pisao, ali kako sam još u pritvoru vidim da je džabe, pa pišem za one koji će doći i naplatiti nepravdu.

U činjeničnom opisu naredbe za sprovođenje istrage, pod jedan stoji da je Zoran Lazović formirao kriminalnu organizaciju čije su članovi postali Petar Lazović, Saša Čađenović i ja, radi vršenja teških krivičnih djela zloupotreba službene dužnosti. Da smo prihvatili kriminalni plan, te ulogu u izvršenju krivičnih djela zlouptreba službenog položaja, pa se za mene navodi i koja sam krivična djela izvršio realizujući kriminalni plan. To isto se navodi i za Zorana Lazovića.
Međutim za Petra Lazovića i Sašu Čađenovića se navodi da su oni prihvatili da ova ista krivična djela, koja se opisuju da su oni prihvatili da vrše za ovu kriminalnu organizaciju, već prihvatili da vrše za kriminalnu organizaciju Radoja Zvicera!

I ne samo to, već sasvim realizujući i svoju odluku i dio kriminalnog plana koji su prihvatili i već izvršili i to za Sašu Čađenovića šest pojedinačno određenih krivičnih djela. I ne samo, to već i da su ova dvojica za članstvo u toj kriminalnoj organizaciji i izvršenje ovih krivičnih djela već optuženi, koja optužnica je stala na pravnu snagu.

Može li to? Ne može. NE MOŽE SE DVA PUTA ODLUČIVATI O ISTOJ STVARI to je načelo NE BIS IDEM. Dakle, Saša Čađenović i Petar Lazović su već otpuženi da su ova krivična djela počinili kao pripadnici kriminalne organizacije koju je formirao Radoje Zvicer i ne mogu ih počiniti kao članovi niti jedne druge kriminalne organizacije, pa ni ove što je formirao Zoran Lazović.

Što znači, gospodine Saviću, da oni ne mogu biti pripadnici ove kriminalne organicazije koju je formirao Zoran Lazović. KOLIKO ONDA KRIMINALNA ORGANIZACIJA KOJU JE FORMIRAO ZORAN LAZOVIĆ IMA ČLANOVA? Ima mene i Zorana Lazovića. Krivični zakonik u čl. 401 predviđa da kriminalna organizacija mora kao obavezan element imati TRI ILI VIŠE ČLANOVA!

Zašto onda, gospodine Saviću, ja ležim u pritvoru? Dakle, čekate da tužilac ovo nekako ispravi hvatanjem još nekog člana. To bi bilo teško sagrješenje. Morate reagovati čim ne postoji osnovana sumlja da je ispunjen do tog stepena neki od elemenata krivičnog djela i odbaciti optužnicu za to djelo. Vi to ne radite, a dužni ste.

Pored iznijetog, vi ste se oglušili o još jedan princip ZKP-a [Zakonika o krivičnom postupku]. A to je: - da učinilac krivičnog djela može odgovarati za krivično djelo koje je bilo u vrijeme izvršenja predviđeno kao krivično djelo. Tužilac u naredbi za sprovođenje istrage, u dijelu pod jedan, između ostalog, navodi da je cilj kriminalne organizacije, koju je formirao Zoran Lazović i čiiji sam ja član postao, imala da sarađuje sa krimialnom organizacijom koju je formirao Radoje Zvicer. Krivičnno djelo stvaranje kriminalne organizacije iz člana 401 KZ-a ima samo jedan cilj, a TO NIJE OVAJ ŠTO NAVODI TUŽILAC, već vršenje krivičnih djela za koja se može izreći kazna zatvora od četiri godine ili teža. Dakle, TUŽILAC JE DODAO JOŠ JEDAN CILJ, a to je saradnja sa drugim kriminalnim organizacijama – što znači, novi elemenat ovog krivičnog djela.
I nije samo tužilac već i istražni sudija, pa i vi, u ukidnom rješenju povodom moje žalbe na određivanje pritvora. Tako, na strani dva u zadnjem pasusu, navodite i to da je ova kriminalna organizacija za cilj imala da sarađuje sa kriminalnom organizacijom koju je formirao Radoje Zvicer. Sve identično kao i tužilac, a i kako neće kada je neki stručni saradnik ovo rješenje radio.

Dakle, samo SKUPŠTINA CRNE GORE MOŽE DONOSITI ZAKONE ILI MIJENATI POSTOJEĆE. A pošto je TUŽILAC IZMIJENIO OVO KRIVIČNO DJELO i dodao mu novi element – onda ste skršili ovo načelo koje sam vam naveo; a morali ste u ovom slučaju odbaciti naredbu o sprovođenju istrage. Kažite, gospodne Saviću, neka ga, kad je prošlo ukidno rjesenje u predmetu „terorizam”, proći će i ovo. Sve do „ure”, gospodine Saviću.

No, idemo na čnjenično stanje. Bili ste djelimično u pravu kada ste u ukidnom rješenju naveli da iz dokaza koje je predao tužilac proizilazi osnovana sumnja da sam počino krivična djela koja mi se stavlalju na teret. Ali ste zanemarili – a to je protivzakonito – sve ove činjenice koje sam do sada naveo; a one su tada, kao i sada postojale, kao što će i vijek vjekova.

Pored toga, zanemarili ste da je tužilac dužan po zakonu da pribavlja dokaze koji kao idu na štetu okrivljenog, ali tako i one koji idu u njegovu korist. Upozoravam vas i sada: da TUŽILAC MENE SPRIJEČAVA DA DOBIJEM DOKAZE. Vi jedini ste nadležni da u ovoj fazi postupka to spriječite. Prije svega, činjenica najgore profesionalno i ljudsko sagrešenje je što ste dozvolili da tužilac, na strani 10, UNESE NETAČNE I FALSIFIKOVANE KOMUNIKACIJE koje su navodno vodili Petar Lazović i Radoje Zvicer.

U toj šemi se nalazi sedam poruka koje je poslao Petar Lazović Radoju Zviceru, dok se ne nalazi niti jedna od komunikacija koje je poslao Radoje Zvicer! Jasno je, što se vidi iz smisla poruka Petra Lazovića, da mu Radoje Zvicer na svaku odgovara. ZAŠTO IH NEMA? Zašto ih nijesam dobio od tužioca, iako sam ih tražio – više puta. Isti slučaj je sa komunikacijama na strani 82 i 83. I ovdje su izbačene komunikacije koje ukazuju da LAZOVIĆ PETAR DAJE NAMJERNO NETAČNE INFORMACIJE RADOJU ZVICERU i da ga obmanjuje. Zašto ste dozvolili da se u javni dokument, dakle u javnu ispravu, unesu netačni podaci, izostave obavezni sadržaji.

Jasno je da TUŽILAC VRŠI KRIVIČNA DJELA: zloupotreba službenog položaja i falsifikovanje službene isprave; ali zašto ovo vi dozvoljavate!

A sad o činjenicama. Iako nema podataka u činjeničnom opisu naredbe za sprovođenje istrage kada je formirana kriminalna organizacija čiji sam ja član postao, najbliže bi bilo krajem decembra 2020. i početkom 2021. godine. A stavlja mi se na teret da sam prihvatio da krivično ne gonim istaknute pripadnike kriminalne organizacije koju je formirao Radoje Zvicer. To je suština. Da vidimo koji dokazi za sada postoje u spisima predmeta?

Što je izjavio svjedok Milorad Žižić. On je izjavio da je otkrivanje krivičnih djela i stvaranje kriminalnih organizacija, posebno kriminalne organizacije Kavački i Škaljarski klan, pruzeo sektor za borbu protiv organizovanog kriminala, odnosno odjeljenje kojim je on rukovodio. Bilo je to u 2020. u 2021. godini i dalje, što meni nije insteresantno. Svjedok je izjavio da je tužilac koji je sturučno rukovodio njhovim radom bio Saša Čađenović, a konačne odluke je donosio Glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić.

Što još kaže svjedok Milorad Žižić? Da Dragan Radonjić, od 2020. ni samostalno ni sa svojim timom u saradnji, nije učestvovao u radu ni na jednom predmetu. Još kaže, svjedok Žižić, a za to imaše potvrdu u svim spisima toga suda koji se odnose na kriminalnu grupu Kavčani – da je više od 80 posto predmeta učestvovao Saša Čađenović kao neposredno postupajući tužilac. Kaže svjedok, da je u vremenu kad smo ja i Saša Čadjenović postali članovi kriminalne organizacije, PROCESUIRANO DO DESET PREDMETA SA VIŠE OD 50 ČLANOVA. Kaže, da su procesuirani i Zvicer i Kašćelan i svi drugi. Da vas podjsetim: u tom svjedočkom iskazu – a sve se nalazi u spisima i vaših predmeta, samo što se ne radi svoj posao – da sam ja sa timom kojim on rukovodio, a postupao Saša Čadjenović, kao tužilac, DVA PUTA HAPSILI SLOBODANA KAŠĆELANA u vremenu kada nam se (otprilike, jer činjeničnom opisu ovog djela nema vremena izvršenja) na teret stavlja da smo postali članovi ove kriminalne organizacije! Zadnji put kada je PO ODLUCI SUDA i to ovog KOJIM STE I TADA PREDSJEDAVALI – bio PUŠTEN!

Da vidimo što svjedok Milorad Žižić govori o aktivnostima Petra Lazovića, a čiji iskaz u potpunosti potvrđuju spisi predmeta koji se nalaze u tom sudu. Svjedok kaže da je Petar Lazović DOSTAVIO NJEMU, KAO ŠEFU I OPERATIVNOM TIMU, POČETNE INFORMACIJE O KRIMINALNOJ GRUPACIJI KAVAČKOG KLANA iz Cetinja, na osnovu kojih je pokrenut krivični postupak i podignuta optužnica. Imate je u sudu! Da je DOSTAVIO PODATKE za budvansku kriminalnu grupu Kavčana na osnovu kojih je pokrenut krivični postupak; da je DOSTAVIO INFORMACIJE o članovima kriminalne Kavačke organizacije na osnovu kojeg je pokrenut postupak sa teritorije Nikšića, pa dalje Bara… da ne nabrajam više. Sve se to nalazi u spisima predmeta u Višem sudu!

Koje su to početne informacije koje je dostavio Petar Lazović, a koje su navedene u prijedlogu za sprovođenje mjera tajnog nadzora i koje je odobrio upravo sud na čijem ste vi čelu bili i tada i sada? Te informacije su: IMENA I PREZIMENA ČLANOVA KRIMINALNE ORGANIZCAIJE koju je formirao Radoje Zvicer iz navednih gradova. Zbog ovih činjenica sam i donio odluku da nema dokaza da je Petar Lazović počinio krivično djelo. Ali vi se na ovo ne osvrnuste!

Da sad vidimo što se nalazi u ovim falsfikovanim transkriptima sa strane 9 i 10 naredbe. Petar Lazovic obavještava Radoja Zvicera u 12:35:34 dana 3. decembra 2020. da je upravo tada bio na dogovoru oko aktivnosti za hapšenje članova Hercegnovske kriminalne grupe, ali da se neće hapsiti Duško Roganović. Nakon toga idu poruke Petra Lazovića, i to njih četiri, ali je TUŽILAC IZOSTAVIO – odgovore Radoja Zvicera da bi prikrio istinu, a to je da je Petar Lazović prvi put saznao na ovom dogovoru da neće biti uhapšen Dusko Roganović, ali NE OD SVOG OCA, Zorana Lazovića, VEĆ OD SVOG ŠEFA, A OVDJE SVJEDOKA – MILORADA ŽIŽIĆA.

Iako je izostavljeno, vidi se iz konteksta da mu je Zvicer zamjerio što na vrijeme nije obavijestio da mu hapse grupu, da bi ih sklonio. Da bi se izvukao iz ove situacije, te dokazao Zviceru da su mu ipak nešto učinili, navodi da su zaslužni da se ne hapsi Duško Roganović i to preko mene. Jasno: LAŽ. Da je Petar Lazović htio da ga obavijesti da će mu se hapsiti šest najboljih vojinika, on je to mogao učiniti kada je za ove pripadnike donešena odluka da se hapse; to je znao kao član tima za hapšenje.

E sad, da vidimo najvažnije razgovore od 11. decembra 2020, koji su DO NESLUĆENIH RAZMJERA FALSIFIKOVANI; a iz kojih je tužilac izvukao zaključak da sam ja postao član kriminalne organizacije. Ima tužilac pravo da izvlači zaključke, ali nema pravo da falsifikuje.

JESTE LI IKADA OVO POGLEDALI, gospodine Saviću? Nijeste, a dužni ste. Kako ćete donijeti odluku o osnovanoj sumnji?

Ponavljam, radi se o 12. mjesecu 2020. godine. Dragan Radonjić i njegov specijalni tim već godinu dana ne rade ama baš ni zarez u odnosu na ovu kriminalnu ogragnizaciju. Ko radi? Milorad Žižić, mlađani Petar Lazović i postupajući tužilac Saša Čađenović; konačne odluke donosi Milivoje Katnić, ponavljam vam – Milovoje Katnić, kome ste odbili žalbu. Iako je sve falsifikovano, iako već skoro mjesec dana NE MOGU DA DOBIJEM OVA DVA ISTINITA PAPIRA – a tražio sam Glavnom specijalnom tužiocu, Vrhovnom državnom tužiocu, žalio se Zaštitniku. Ali, vidi se i pored falsifikata iz komunikacije od 11. decembra 2020 godine 13:43:27 da Radoje Zvicer traži od Petra Lazovića da mu miče sa njega Dragana Radonjića; uključuje se nešto sekundi kasniije i „Oficir”, pa kaže Radonja preko njega (Milivoja Katnića): Što je Petru Lazoviću sada činiti?

Ako je, kako tvrdi tužilac – a nije, zato falsifikuje – Petar Lazović postao član kriminalne organizacije koju je formirao Radoje Zvicer, a potom malo mu bilo, pa postao i član kriminalne organizacije koju je formirao njegov otac, a za saradnju sa ovom prvom, on bi im normalno rekao istinu koju smo na osnovu iznijetih dokaza digli iznad tvrdnji tužilaštva.

Prvo bi im kazao: da Dragan Radonjić ne postupa već godinu dana u njihovim predmetima; pa bi ga onda oni pitali: a ko postupa? – kada bi im on odgovorio: da postupa Milorad Žižić i Saša Čađenović i on sam, a da je odluke konačne donosio Milivoje Katnić. A onda bi ga Radoje Zvicer pitao (što bi ga pitao svako) – ko je Milorad Žižić, jer mu ga nikad nije spomenuo na osnovu svih stotina komunikacija koje smo svakodnevno čitali. Tada bi mu Petar Lazović morao odgovorit: da je to policajac koji je zaslužan za hapšenje svih ovih njegovih ljudi, a ne Dragan Radonjić, kako ga je svo vrijeme obmanjivao. Nakon toga on (R.Z.) bi ga pitao, i to je potpuno prirodno: a koja je tvoja uloga u ovome bila? – tada bi mu Petar Lazović odgovorio, recimo: mala, ja sam ovome Miloradu Žižiću, kojega ti nikad ne spomenuh, davao početne podatke kako se tvoji ljudi zovu, koji su im brojevi telefona, gdje su štek stanovi i slično.

Što bi se onda desilo, gospodine Saviću? Ja ću vam reci: POBIO BI IH RADOJE ZVICER – i Petra Lazovića i Milorada Žižića i sve dalje, dok ne bi bio zaustavljen. A zaustavili bi ga vi, gospodine Saviću.

Što u toj situaciji odlučuje Petar Lazović? Da se prebaci na novu obmanu. Mora da bira između mene i Dragana Radonjica i izabira Dragana Radonjića – a mene označava kao nevoljnog saučesnika. Opet VARA RADOJA ZVICERA. Radoje Zvicer ne zna za Milorada Žižića, pa vjeruje da mu „Radonja” jamu kopa.

Odlučuje – DA UBIJE DRAGANA RADONJIĆA.

 Nakon toga se i ja malo uključujem, jer saznajem da se sprema smrt Draganu Radonjiću. O TOME JE SVJEDOČIO LIČNO Dragan Radonjić. A u SPISU PREDMETA IMATE da sam u trećem mjesecu FORMIRAO ISTARŽNI TIM ZA HAPŠENJE ZVICERA.

O tome sam govorio u mojoj odbrani – UPOREDITE OVE ČINJENICE i ono što ima tužilaštvo.

Ja znam da VAS JE OBUZEO STRAH UŽASA DA VAS NE UHAPSE!

 Javno su vam HAPŠENJEM PRIJETILI, jer ste dijelili predmete mimo redosljeda i slučajne dodjele. Svako ko je radio zna da je to nužnost i da se ta neostvariva norma ne može poštovati, ako misliš da organizujes posao. To su radili predsjednici sudova. Znam, ali si trebao da se boriš ili odstupiš. Ne zamjeram ti, strah do stepena užasa parališe sva čula.
 

Komentari (4)

POŠALJI KOMENTAR

Zzzzzzz

I EU oce ove da primi—— neka porodica ovo proslijedi vaznim instucijama van zemlje ovdje namaju sto jer markovic novovic i soskic jos uvijek imaju poziciju da zastrasuju hapse i ubijaju

Revansizam

Milivoje izdrzi i dokazi ovim pocetnicima i amaterima da ni revansizam ne pomaze protiv casti, postenja i znanja! Naumili su da te uhapse bez dokaza pa ni optuznicu nijesu napisali kako valja. Izdrzi i ne dozvoli im da se “slade”!

Ćeklići

Auuuu.... Kako ih je razvalio i provalio. Sad je jasno kao dan da su u sustini Novovic i Šoškic dio Škaljarskog klana. Bravo Katnicu. Izdrzi . Pusti štrajk. Cuvaj glavu a oni ce doci na red. Trebas Crnoj Gori .