26 °

max 26 ° / min 12 °

Nedjelja

28.04.

26° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

24° / 13°

Srijeda

01.05.

21° / 14°

Četvrtak

02.05.

18° / 14°

Petak

03.05.

16° / 10°

Subota

04.05.

15° / 10°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Ski staze u odličnom stanju, nakon nevremena se vraćaju posjetioci

Društvo

Comments 0

Ski staze u odličnom stanju, nakon nevremena se vraćaju posjetioci

  • Viber
Nakon vremenskih nepogoda proteklih sedmica, život se vraća na skijališta. Staze na Žabljaku i Vučju su u odličnom stanju, a ima i posjetilaca.

Posjeta skijalištima na Žabljaku na optimalnom je nivou, kaže za Antenu M direktorica TO Vanja Krgović Šarović.

„Oko 150 skijaša je dnevno na stazi Savin kuk. Na Javorovači ih je više jer je bliža gradu a trenutno su tamo organizovane škole skijanja, brojni kampovi“, objašnjava ona.

Kad je posrijedi posjećenost u januaru, sezona je dobro krenula. Vremenske nepogode učinile su svoje, ističe Krgović Šarović.

„Prvih dana januara, za novogodišnje praznika, kapaciteti su bili ispunjeni 75 odsto, bila je dobra posjećenost. Nakon toga, uslijed loših vremenskih prilika i same najave nevremena, imali smo znatan pad posjećenosti a sad već bilježimo trend rasta posjete Žabljaku“, kaže Krgović Šarović za naš portal.

Staze na Žabljaku su spremne, svakodnevno se uređuju. Javorovača je 100 odsto u funkciji dok na su na Savinom kuku u funkciji su staze u niže dijelu jer na višim nema dovojno snijega.

vucje 670

Na Vučju, u funkciji je cijelo skijalište, velika rekreativna i mala ciciban staza, kaže portparolka Vanja Tomašević.
Sezona na Vučju, počela je 9.januara, kad je otvorena škola skijanja.

Tomašević za Antenu M kaže da je proteklog vikenda, u nedjelju bila rekordna posjećenost. I ne jenjava.

„Danas je na skijalištu sve u funkciju. Imamo organizovanu grupu djece koja uče da skijaju. Na stazi je danas bilo oko 100 skijaša i isto toliko posjetilaca“, ističe Vanja Tomašević.

Ski pass za skijališta na Vučju košta koliko i prošle godine, za veliku 10eura, za malu 10 eura. Krajem decemra, Žabljačani su najavili da će ski pass biti skuplji. Cijene su, u međuvremenu, korigovane.

„Dnevni ski pass na Savinom kuku je 10 eura, iako je bilo najavljeno da će koštati 15. Zbog same situacije, vremena, snižene su cijene. Ski pass na Javorovači je osam eura“, poručuje direktorica TO Žabljak.

I iznajmljivanje opreme na prošlogodišnjem je nivou. Za skije i bord treba izdvojiti u prosjeku 10, za sanke 5 eura na dan.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR