26 °

max 26 ° / min 12 °

Nedjelja

28.04.

26° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

24° / 13°

Srijeda

01.05.

21° / 14°

Četvrtak

02.05.

18° / 14°

Petak

03.05.

16° / 10°

Subota

04.05.

15° / 10°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Na Žabljaku aktuelno ''noćno skijanje'', Na Vučju dnevne žurke!

Izvor: Foto: CdM

Mozaik

Comments 0

Na Žabljaku aktuelno ''noćno skijanje'', Na Vučju dnevne žurke!

Autor: Nikoleta Rakočević

  • Viber
Zimska idila na sjeveru privlači dosta posjetilaca ski centara. Ski centri “Vučje“ i “Savin Kuk“ pripremaju bogat sadržaj za ovaj vikend.

PR ski centra “Vučje“ Vanja Tomašević rekla je da su zadovoljni kako posjetom tako i visinom snijega. 

„Skijalište je u funkciji, radi velika rekreativna staza i mala Ciciban staza. Što se tiče posjete tokom nedelje to su uglavnom posjetioci iz Nikšića i okolnih gradova. Trenutni kapaciteti su popunjeni 80% . Za vikend osim redovnog skijanja i otvorene staze za sankanje, svim posjetiocima koji ne dolaze samo zbog skijanja, biće organizovane zabave na snijegu. Posjetioci mogu da očekuju u danima vikenda i dnevne žurke“, kazala je ona.

Slična situacija je i na Žabljaku, direktor ski centra “Savin Kuk” Miloš Popović je izjavio za portal Antena M da se, iako vremenske prilike za novogodišnje praznike nisu bile idealne za skijanje, situacija popravlja i da je posjeta prethodnog vikenda bila dobra.

„U funkciji su oko tri kilometra skijaških staza, jedna žičara, dva ski lifta i dječji ski lift. Staze su odlično pripremljene, u potpunosti su uređene za alpsko skijanje“, kazao je Popović.

„S obzirom na to da sve do danas nismo bili u mugućnosti da stavimo u funkciju visočiji dio skijališta, odnosno dvije staze, crvenu i crnu, zbog nedostatka dovoljne količine snijega, na snazi je privremeni cjenovnik. Cijena ski pasa za odrasle je deset eura, a za djecu šest. Za dane vikenda pružaju se usluge noćnog skijanja. Skijanje pod reflektorima, na stazi dužine 650 metara, cijena noćnog ski pasa je šest eura. Očekujemo da će ovog vikenda biti u funkciji visočiji dio skijališta. Novina je žičara Savin Kuk dva, koja je namijenjena za napredne skijaše", kazao je on.

Visina sniježnog pokrivača na Žabljaku je 57cm, a u Nikšiću 4cm.

Za vikend je najavljeno lijepo vrijeme, te je to odlična prilika da uživate u zanimljivim ponudama na skijalištima.

 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR