14 °

max 14 ° / min 8 °

Četvrtak

18.04.

14° / 8°

Petak

19.04.

15° / 7°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 4°

Ponedjeljak

22.04.

16° / 7°

Utorak

23.04.

12° / 10°

Srijeda

24.04.

14° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Kiril svojim voznim parkom revoltira Ruse, a poziva – na skromnost!

Religija

Tag Gallery
Comments 2

Kiril svojim voznim parkom revoltira Ruse, a poziva – na skromnost!

Autor: Antena M

  • Viber

Piše: Vladimir Jovanović

Patrijarh Ruske pravoslavne crkve Kiril Gundjajev „blagoslovio“ je Feofaniju Miskinu, igumaniju Pokrovskoga manastira u Moskvi, da proda svoj luksuzni „mercedes“, a da novac, koji vjernici poklanjaju manastiru „mora biti korišćen samo za društvene i dobrotvorne svrhe” – objavili su ruski mediji.

Igumanija vozi crni Mercedes-Benz S500 4MATIC, čija je vrijednosti približno 9,5 miliona rubalja (oko 135.000 dolara)!

Portparol Patrijaršije u Moskvi, Vladimir Legojda, saopštio je da Kiril neprekidno poziva rusko sveštenstvo da se drži „podalje od luksuznih automobila“.

Vladimir Putin je pretprošle godine odlikovao Feofaniju u Kremlju Ordenom zasluge za Otadžbinu IV stepena.

Činjenice iz publikacije „Открытых медиа”, predočene februara ove godine, otkrile su da je sveštenik koji je služio u Pokrovskome manastiru prikupio novac za transplantaciju jetre za svoga sina. Mališan je umro krajem februara. Protođakon Andrej Kurajev, jedan od najpoznatijih ruskih bogoslova i žestok kritičar vrha Ruske crkve, izvijestio je javnost, pozivajući se na svoj izvor, da Teofanija nije dala novac za liječenje djeteta, a sveštenik je prebačen u drugi manastir. Prema pisanju pravoslavnoga portala „Ахиллa”, istoga dana kada je dijete umrlo, Teofanija je dobila nagradu od patrijarha!

Ne samo iz tog razloga, Kirilov apel igumaniji, da se sada odrekne svoje limuzine, dio ruskih medija ocjenjuje – licemjernim. Portal „Car.ru” tvrdi da „Svjatjejši Vladika, doduše, ima samo tri automobila u svojoj garaži, ali kakvih!”

„To su Cadillac Escalade i Mercedes-Benz Maybach S650 Pullman”, navodi portal.

„Vrijedno je napomenuti da je patrijarh Kiril dugo vremena, uz modele eminentnih stranih automobilskih koncerna, volio da putuje u ruskoj limuzini tipa Чайка”.

„U skoroj budućnosti”, navodi portal, „garaža Njegove Svetosti biće dopunjena novom limuzinom domaće proizvodnje – Aurus Senat L700”.

Ruski mediji su ranije objavili činjenice i tvrdnje o Kirilovim skupocjenim nekretninama, te bankovnim računima i raskalašnim ljetovanjima na jahtama.

Kiril je juče, tokom propovijedi u moskovskoj crkvi Sv. proroka Ilije, opovrgao da raspolaže milijardama. „Kada čitate najstrašnije stvari o patrijarhu, episkopatu, sveštenicima, śetite se da tu nema ni kapi istine. Sve ovo ima za cilj kompromitaciju onih koji govore Božju istinu, tako da narod prestane da ih sluša i vjeruje im“.

Kako prenosi „РИА Новости”, Kirill je kazao da ga je svojevremeno jedan od ruskih vladika pitao: „’Imate li šest milijardi dolara?’ ‘Pogledao sam vladiku i rekao: ’Šalite se?’ – ‘Pa, ne’, odgovorio je. Eto, taj vladika je vjerovao u gluposti".

Komentari (2)

POŠALJI KOMENTAR

VILA CRNOGORSKA

Bogohulnici isti koji ordiniraju po Balkanu i u našoj Crnoj Gori,kad tad će narod progledati i onda im se loše piše,lažnjaci,mračnjaci koji propovijedaju prokleto jevanđelje.

mr

Vozni park "naših" popova, nije gori od ruskih, ako se uzme u obzir veličina teritorije i platežna moć domaćih "brava" koje "šišaju"... Kakvog džipa vozi jedna što ordinira na Zlatici!