22 °

max 22 ° / min 13 °

Utorak

07.05.

22° / 13°

Srijeda

08.05.

23° / 14°

Četvrtak

09.05.

21° / 14°

Petak

10.05.

22° / 13°

Subota

11.05.

21° / 11°

Nedjelja

12.05.

21° / 13°

Ponedjeljak

13.05.

21° / 13°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Borba za veru: O saborskim HILTONovcima

Religija

Comments 2

Borba za veru: O saborskim HILTONovcima

Autor: Antena M

  • Viber

Arhijerejski sabor, na kome će 18. februara formalno biti biran novi, po redu 8. patrijarh SPC, održaće se u kripti hrama Svetoga Save u Beogradu. Kako je „Antena M” ranije objavila, saborovaće uz diskretan video i audio nadzor odgovarajuće službe vlasti u Srbiji. Arhijereji će biti smješteni u luksuznome hotelu „Hilton”, etc.

Svetosavski portal „Borba za veru” s žaljenjem konstatuje: „Izborni slogan episkopata SPC: Da odluka sveta padne, ‘blagodat’ nam ‘Hilton’ dadne!”

Oštro se kritikuje stanje u episkopatu SPC:

„Na žalost, u SPC više nema arhijereja koji su spremni da se protive državnoj vlasti u onome što bi da nam se nametne kao PROTIVHRIŠĆANSKO, oni se POKORAVAJU vlasti, iz mnogo razloga: od toga da država daje pare – a pare ljude kvare, naročito ako njihovu potrošnju niko ne kontroliše, pri čemu su GLAVNI PRIMAOCI PARA EPISKOPI – do toga da TAJNE SLUŽBE znaju šta ko od ljudi u mantiji radi kad ga niko ne gleda.

Gleda ih Bog, u koga POMALO VJERUJU, pa za njega ne mare, i snimaju ih kamere, koje NEPODOPŠTINE dostavljaju državnim vlastima, pa poslije nema vrdanja – UDBAŠKA VLAST je, bar ovđe na zemlji, opasnija od Božije, jer sud Božji je tek poslije smrti, i u njega treba vjerovati.

Kad je sve to tako, onda NEMA ŠANSI da se izbjegne uticaj države na izbor patrijarha. Ali, ni po jada samo taj izbor. Sada je pred nama KOMPROMITACIJA episkopata do kraja.

Da bi ih vlast, kojoj je stalo samo do sebe, to jest vlasti, pred narodom – a narod, bar ovaj glasački, koji gleda ‘Pink’ i čita đubre tabloide – konačno OBRUKALA i lišila ugleda i uticaja, ona ih vodi da za izborni sabor, umjesto u Patrijaršiji, budu u ‘Hilton’ hotelu, iako u patrijaršiji svi episkopi imaju sobe i apartmane.

Umjesto u patrijaršijskoj kapeli Svetoga Simeona [Nemanja – prim] i sali za saborska zasijedanja, eto ih u kripti svetosavskoga hrama, tu će još lakše biti pod NADZOROM.

Šta će jadni, gladni Srbin, da kaže kad vidi da vladike noćivaju u ‘Hiltonu’ i KRKAJU ponajbolje s tamošnje trpeze? To su učenici Hrista i siromašnih apostola? Teško, brate.

Voze SKUPA KOLA, kuliraju u ‘Hiltonu’, jednom riječju – ‘POPOVI LOPOVI’. Pa ti posle pričaj o hrišćanskome idealu skromnosti i posta…

Duh Sveti ne obitava u ‘mercedesima’ i ‘audijima’, nego u srcu ljudskom”.

Komentari (2)

POŠALJI KOMENTAR

Spc rijaliti!!

Spc rijaliti je mamutica koja se emituje bez prekida evo 30 godina! Ova basibozuk sekta u rukam i pod ruku sa ratnim zlocincima je egzekutor svih nepocinstava na ovim prostorima. Lakovjerni korisnici njihovog "posredovanja" do nebesa,litijaju i hipnotisano slusaju ove tutumrake! Sic!

DV

Sadasnjem cetnickom vozdu srbijanskom treba od ovih pastira/cobana samo jedan koji je odavno prezalio i oplako kosovo..Taj mu treba da mu se nebi "risto"odnekud javio. A za CG izabrace jednog koji ce biti krvozedniji i otrovniji od rista.