12 °

max 14 ° / min 11 °

Petak

03.05.

14° / 11°

Subota

04.05.

19° / 11°

Nedjelja

05.05.

21° / 12°

Ponedjeljak

06.05.

20° / 13°

Utorak

07.05.

21° / 13°

Srijeda

08.05.

24° / 14°

Četvrtak

09.05.

23° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Vučić postrojio Arhijerejski sabor SPC – i Joanikije mu došao na noge

Religija

Tag Gallery
Comments 15

Vučić postrojio Arhijerejski sabor SPC – i Joanikije mu došao na noge

Autor: Antena M

  • Viber

Piše: Vladimir Jovanović

Aleksandaru Vučiću je Arhijerejski sabor Crkve Srbije danas došao na noge u zgradu Predśedništva Srbije. Tu je priredio ručak za srpske episkope.

Uz Vučića, bio je i Milorad Dodik. Srpski mediji prethodno su najavili da će Vučić ručak prirediti u Klubu poslanika na Dedinju.

Joanikije Mićović, za koga dio javnosti u Crnoj Gori gaji nadu da će ga u Beogradu izabrati za nasljednika Amfilohija Radovića, takođe se danas postrojo pred Vučićem.

Srpski episkopi su do Vučićeve kancelarije prebačeni u dva kombija.

NE BILJEŽI SE u novijoj istoriji da je neki državni zvaničnik organizovao ručkove ili neka druga okupljanja izvan crkvenih prostorija tokom zasijedanja Arhijerejskoga sabora.

Kada je Sabor prije dvije godine zasijedao, Amfilohije Radović je predvodio svojevrsnu pobunu protiv Vučića, koji je želio da govori tokom zasijedanja, a za to se zalagao i patrijarh Irinej Gavrilović. Potpisana je i peticija da Vučić NE MOŽE da se obrati na saborskoj śednici. Kompromis je pronađen u tome da Vučić dođe u Crveni salon Patrijaršijskoga dvora u Beogradu, ali ne u toku zasijedanja. Nakon obraćanja Vučića, Amfilohije mu je oštro replicirao – na temu, tvrdilo se, Kosova. Vučić je rekao šta je imao i otišao.

Amfilohije je 2018. inicirao potpisivanje peticije „Apel za odbranu Kosova i Metohije”, koji je bo usmjeren protiv Vučića. Među potpisnicima Amfilohijeve peticije bio je i – Joanikije Mićović.

Na dnevnome redu ovoga zasijedanja Arhijerejskoga sabora su i Temeljni ugovor SPC sa Crnom Gorom i izbor novoga mitropolita crnogorsko-primorskoga.

U Beogradu vjeruju da će Temeljni ugovor, poslije nedavno „usvojenoga” Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o slobodi vjeroispovijesti, biti posljednja etapa za njihovu NAJVEĆU PLJAČKU Crne Gore – otimanje vlasničkih prava nad našim pravoslavnim bogomoljama.

.

.

Komentari (15)

POŠALJI KOMENTAR

Vuk Mandušić

@Boka U Srbiju živi i radi 28.000 Crnogoraca i niko od njih nije na rukovodećim položajima. Svakodnevno nas negiraju i vrijeđaju putem medija, tamošnji ministar zdravlja zabranjuje da radi iko ko zbori crnogorski... I Vi ođe zborite o nekoj navodnoj mržnji Crnogoraca spram Srba?!

montenegrina

Malo su se zaigrali ovi popovi!Banda raxbojnika na celu sa zlocincem Vucicem!Vise ne vaze nikakvi ovozemaljski zakoni,ovi se penju nedje u "onostrano"pa ce tako i proci!NEMA PLJACKE CRNOGORSKIH SVETINJA! NEDA SVETI VASILIJE!!

Vanja

Da ponizenje za popove bude vece, dovezeni sa dva kombija, nista njihove limuzine i dzipovi. Da se zna ko je gazda.