11 °

max 14 ° / min 10 °

Utorak

23.04.

14° / 10°

Srijeda

24.04.

15° / 9°

Četvrtak

25.04.

14° / 8°

Petak

26.04.

16° / 8°

Subota

27.04.

19° / 10°

Nedjelja

28.04.

22° / 11°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Za glavni kolektor ponude poslale četiri kompanije

Ekonomija

Comments 0

Za glavni kolektor ponude poslale četiri kompanije

Izvor: Mina

Autor: Lejla Hadžimuhović

  • Viber

Na predkvalifikacioni poziv za glavni kolektor u Podgorici prijavile su se četiri kompanije, dok je za mostovski prelaz stigla jedna ponuda, saopšteno je iz Pg Biroa.

Iz preduzeća Vodovod i kanalizacija saopšteno je da su ponude za kolektor poslale kompanije Bemax iz Podgorice, austrijski Strabag, Green Line General Trading&Contracting Co.W.L.L & EDIL AL-IT iz Kuvajta i Celtinkcioglu Ins.san & Sigillum iz Turske.

Jedinu ponudu za mostovski prelaz dostavila je kompanije Bemax.

Komisija za odabir izvođača, kako se navodi, obavezna je da u naredne tri nedjelje pregleda dostavljenu dokumentacije u skladu sa definisanim kriterijumima iz javnog poziva.

“Na osnovu uvida u dokumentaciju Komisija će predložiti spisak potencijalnih izvođača koji će svoje ponude moći da predaju u drugom kvalifikacionom krugu, planiranom krajem jula” - precizira se u saopštenju.

Iz Vodovoda su podsjetili da je projekat odvođenja i prečišćavanja otpadnih voda Glavnog grada počeo da se implementira početkom godine.

Kako su naveli, poslije provjere postojeće dokumentacije, pristupilo se izboru potencijalnih izvođača za segmente: primarnog kolektora, mostovskog prelaza i sekundarne mreže.

“Građevinski objekti primarnog kolektora i mostovskog prelaza, obzirom na svoj značaj i složenost izvođenja biće realizovani kroz proceduru „Two step“, odnosno putem predkvalifikacionog i kvalifikacionog postupka”- dodaje se u saopštenju.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR