9 °

max 19 ° / min 9 °

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

22° / 14°

Srijeda

01.05.

17° / 14°

Četvrtak

02.05.

16° / 12°

Petak

03.05.

17° / 11°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Zec: Lumpuju, devastiraju, zarađuju milione na Adi Bojani, a niko "nije nadležan"

Ekonomija

Comments 3

Zec: Lumpuju, devastiraju, zarađuju milione na Adi Bojani, a niko "nije nadležan"

Autor: Mirjana Dragaš

  • Viber
Osim ekonomskih parametara ugrožen je opstanak nudizma i ekologija rajskog ostrva.

Problem nelegalnih kućica na Adi Bojani, posebno na ostrvu, višegodišnji je problem kome se, čini se, ne nazire rješenje.

Prema procjeni direktora Ulcinjske rivijere Mikana Zeca, u posljednjih 20-30 godina na Adi Bojani, posebno na ostrvu, podignuto je preko 400 nelagalnih kućica koje plaćaju neki zakup Morskom dobru.

Kako dodaje, gradnja je posebno intenzivirana posljednjih pet godina.

''Kada su toboš vlasnici počeli da grade apartmane visokog standarda i da ih izdaju putem raznih mreža raznim gostima iz regije i inostranstva. Na ovaj način konstantno uništavaju ponudu HTP „ULCINJSKA RIVIJERA“ AD, odnosno Ade Bojane, a pri tome isto tako nezakonito koriste našu infrastrukturu (3-4 plaže), bacaju prljavštinu i smeće koje mi po prirodi stvari moramo da saniramo i konstantno ruše režim ulaska na Adu Bojanu, odnosno rampu''- kaže on u izjavi za Antenu M.

Kako nam priča, tokom sezone prosječno, kao što je i Predsjednik Opštine naveo, u ovim kućicama boravi između 4 i 5 hiljada gostiju i sa tim gostima imaju veliki problem, jer ponašanjem pokušavaju da unište Nudistički kamp Ada Bojana.

''Zbog ovako nepodnošljivog stanja, tražili smo intervenciju nadležnih inspekcijskih organa, koji su nas dopisom 24. jula obavijestili da to nije u njihovoj nadležnosti''- kaže Zec i dodaje da ti vlasnici, koje niko ne kontroliše, imaju višemilionske prihode.

''Pretežan broj vlasnika kućica(preko 600 kućica) ostvaruju velike prihode i u pitanju su milionski iznosi koje ostvaruju ove kućice od izdavanja. Pored  HTP „ULCINJSKE RIVIJERE“ AD koja je svakojako ugrožena, Država gubi ogromne prihode po osnovu poreza , PDV-a i boravišnih taksi. Ne treba velika analiza da bi se jasno uočilo da se radi o milionskim iznosima i konačno postavlja se pitanje kako su vlasnici ovih kućica na taj način privilegovani''- poručuje Zec i traži hitnu reakciju države.

''Jer je osim ekonomskih parametara ugrožen opstanak nudizma i posebno ekologija ovog rajskog ostrva''- jasan je on.

Ali, kako nam priča direktor Rivijere, osim ovog, velikog problema, ima ih još.

''Preko puta Nudističkog kampa Ada Bojana nalazi se nekoliko restorana - Dom Kulture, Milina, Gecko i drugi kao i hiljade kampera, koji sa teškom muzikom do ranih jutarnjih časova tjeraju goste sa Ade Bojane i isto tako pokušavaju da je potpuno devastiraju. Po našem nalogu i nalogu Vlade Crne Gore, Centar bezbijednosti Bar vršio je detaljnu kontrolu tokom cijele sezone i tom prilikom nalazio ogromne količine droge, hapsio kampere, ali su se oni opet poput Feniksa vraćali i ako je priličan broj njih završavao u zatvoru''- kaže Zec.

Ipak, kako poručuje, sezona je privedena kraju uspješno.

''Na sreću, poslije 12.godina mojeg mandata u Ulcinjskoj Rivijeri, na našu blagovremenu intervenciju početkom sezone prema premijeru Dušku Markoviću i drugim državnim institucijama ovogodišnja sezona je spašena i uspješno privedena kraju''-kaže on i zaključuje da se sve može dovesti u red, ako lokalna uprava funkcioniše kako treba.

''Sve se može ako funkcioniše lokalna samouprava (Komunalna policija i dr), što je na najbolji način pokazao Premijer Marković, oslanjajući se na faktičko stanje i detaljne zaključke sa decembarskog sastanka u Privrednoj komori CG, kada je vrlo eksplicitno upozorio državne institucije da konačno počnu  odgovorno da rade svoj posao i čuvaju ekonomsku i svaku drugu bazu Crne Gore''- zaključio je u izjavi za Antenu M direktor Ulcinjske rivijere Mikan Zec.

Komentari (3)

POŠALJI KOMENTAR

Bivsi nudista

Ada je odavno unistena nelegalnom izgradnjom kucica na lijevoj obali Bojane. Nekada je ostrvo bilo isklucivo nudisticko i zaradjivalo ogroman novac jer je ta klijentela spremna da plati koliko treba za ugodjaj, posebno turisti sa inostranih trzista. Na zalost, sve smo uspjeli da unistimo

Bonja

Ada Bojana je ostrvo tako da ne može stojat "Problemi na Adi, posebno na ostrvu... To što Podgoričani dio Velje plaže zovu Ada to je već drugi problem.

ja

malo, alli malo prekasno si se śetio! uništili ste je nebrigom, i prvim dozvoljavanjem da se kostimirani kupači mogu kupati. a onda je to još bolje leglo lokalnim alama!