20 °

max 26 ° / min 8 °

Petak

10.04.

26° / 8°

Subota

11.04.

25° / 13°

Nedjelja

12.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

13.04.

21° / 13°

Utorak

14.04.

17° / 14°

Srijeda

15.04.

19° / 11°

Četvrtak

16.04.

23° / 10°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Biće urađen prvi Leksikon privrede Crne Gore

Ekonomija

Comments 0

Autor: Milena Aprcović

  • Viber

Biće urađen prvi Leksikon privrede Crne Gore

Predsjednici Privredne komore Crne Gore Vlastimir Golubović i Crnogorske akademije nauka i umjetnosti Dragan K. Vukčević potpisali su danas Sporazum o saradnji ovih institucija.

"Izuzetno mi je zadovoljstvo što smo potpisali Sporazum o saradnji Privredne komore i Crnogorske akademije nauka i umjetnosti, institucija dugog trajanja i time stvorili pretpostavke da objedinjenim naučnim, umjetničkim, kulturnim i privrednim kapacitetima doprinosemo ukupnom razvoju Crne Gore", rekao je Golubović.

Sporazum utvrđuje zajednički interes za trajnu saradnju, koja se odnosi na: obezbjeđenje uslova za promociju, angažovanje i usavršavanje mladog i talentovanog kadra, zajednički rad na naučnoistraživačkim i razvojnim projektima, ili u saradnji sa pojedinim privrednim društvima, održavanje zajedničkih naučnih skupova, okruglih stolova i rasprava, izdavanje publikacija, kao i drugim poslovima od zajedničkog interesa.

Golubović je saopštio da je u razgovoru sa predsjednikom CANU već dogovoren prvi korak u realizaciji sporazuma.

"Sa uvaženim predsjednikom CANU dogovoreno je da iniciramo izradu prvog Leksikona privrede Crne Gore", rekao je Golubović.

Vukčević je saopštio da Sporazum sa Komorom predstavlja nastavak saradnje CANU sa najznačajnijim institucijama u Crnoj Gori.

"Ovaj sporazum predstavlja doprinos institucionalnom jačanju Crne Gore kao države. Jedan od prvih zajedničkih projekata Komore i CANU biće Leksikon privrede Crne Gore, ne samo da bismo popisali imena i institucije, već i kako bismo od zaborava sačuvali neke značajne ličnosti koje su gradile našu zemlju u oblasti ekonomije", rekao je Vukčević.

Planirani Leksikon biće još jedan primjer podrške Privredne komore značajnim publikacijama na temu ekonomije, koje daju posebnu vrijednost crnogorskom izdavaštvu, dodaju iz PKCG. 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR