16 °

max 19 ° / min 13 °

Nedjelja

05.04.

19° / 13°

Ponedjeljak

06.04.

20° / 9°

Utorak

07.04.

21° / 7°

Srijeda

08.04.

20° / 8°

Četvrtak

09.04.

21° / 8°

Petak

10.04.

22° / 9°

Subota

11.04.

23° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Kusovac najavio: Od septembra fazna izgradnja bulevara u Titvu

Izvor: Screenshot

Ekonomija

Comments 0

Izvor: RTCG

Autor: Marija Mitrović

  • Viber

Kusovac najavio: Od septembra fazna izgradnja bulevara u Titvu

U septembru ove godine počinje fazna izgradnja bulevara u Tivtu, a planirano je da saobraćajnica bude završena za dvije do tri godine, rekao je predsjednik Opštine Tivat Siniša Kusovac.

On je u Jutarnjem programu Radio-televizije Crne Gore (RTCG) kazao da je izgradnja bulevara faktički već počela, jer je u poodmakloj fazi izgradnja kružnih tokova.

"U planu su tri kružna toka, dva su već u poodmakloj fazi, a treći bi uskoro trebalo da počne gradnja. Vrijednost radova za tri kružna toka je oko 1,2 miliona eura, a ukupna vrijednost bulevara oko 10 miliona", kazao je Kusovac.

Podsjetio je na neizostavnu pomoć Vlade Crne Gore u iznosu od četiri miliona eura, predviđenih za ovu godinu.

"Bulevar će se graditi dvije do tri godine. Ova tri kružna toka završćemo do marta, kako bi se rasteretila turistička sezona koja je na pragu. Od septembra počinje fazna izgradnja bulavera, a očekujemo da bude gotov za dvije tri godine", rekao je Kusovac.

Što se tiče sportskog centra u Tivtu, on je rekao da je u pitanju dvorana sa zatvorenim bazenom, a vrijednost projekta je više miliona eura.

"Ovo su dvije kapitalne investicije koje će obilježiti rad lokalne uprave", rekao je Kusovac, navodeći da je u saznanju da će od septembra ove godine početi izgradnja bulevara od Jaza do Tivta.

Kapitalni budžet Tivta je oko 13 miliona, kaže Kusovac, što znači da u 2020. godini, osim projekata poput bulevara i sportskog centra, planiraju izgradnju doma za stare, rekonstrukciju i modernizaciju saobraćajnica, javne rasvjete, FK Arsenal...

Između ostalog, rekao je da su projekti poput Porto Montenegra i Luštice promijenili izgled tog dijela Crne Gore.

"Nekada i sada Tivat, Arsenal je imao svoju jednu priču, koja nije u perspektivu imala razvojnu dimenziju. Dolaskom strateških investitora Tivat ima svoju pravu razvojnu dimenziju, turistički i svaki drugi procvat. Porto Montenegro u zadnjih deset godina uložio je preko 640 miliona eura, gdje svojom strategijom razvoja za narednih deset godina treba da investira još 500 miliona", kazao je Kusovac.

On kaže da su investicije Luštice Development i Porto Montenegra teške oko dvije milijarde eura. 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR