14 °

max 25 ° / min 14 °

Četvrtak

16.05.

25° / 14°

Petak

17.05.

22° / 15°

Subota

18.05.

25° / 16°

Nedjelja

19.05.

27° / 16°

Ponedjeljak

20.05.

25° / 18°

Utorak

21.05.

26° / 17°

Srijeda

22.05.

24° / 16°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Uniprom: Branko Radulović samo blati i kleveće

Izvor: Foto: rtcg

Ekonomija

Comments 0

Uniprom: Branko Radulović samo blati i kleveće

  • Viber
Kompanija "Uniprom metali" reagovala je na izjavu Branka Radulovića i, kako su saopštili, nasrtaje Demokratskog fronta na kompaniju Uniprom i njenog vlasnika, Veselina Pejovića.

Saopštenje prenosimo integralno:

"Ponovo se obratio javnosti “ekspert” Branko Radulović, ekspert opšte prakse, sa pretenzijama da se u formi nespornog, javnost ubijedi u suprotnost, a to su laž i neistina.

Očigledno je da ne vlada ekonomijom a posebno njenim izvoznim aspektom i značajem deviznog priliva.

Strana mu je i organizacija rada u izraubovanim i napuštenim lokalitetima sa privrednim bogatstvima u Crnoj Gori, jer nikada u svojoj radnoj karijeri, da mi znamo, nije otvorio ni jedno radno mjesto, i ne razumije se ni u metalsku industriju.

Njegove izjave , prepune lažnih izraza govore o njegovoj stvarnoj i pravoj namjeri, a to je da blati i kleveće. Stručna rješenja nudi kada Demokratrski front dođe na vlast. Ako već radi za dobrobit Crne Gore, ne vidimo zašto bi čekao taj momenat da što prije njegova stručnost i kompetentnost dođu do izražaja. Baš bi bili srećni da se upoznamo sa sadržajem jednog njegovog uspješnog projekta.

No, podsjetićemo na momenat kada je „Uniprom“ kupovao KAP, kada je tvrdio da imaju elaborat eksperata Kombinata aluminijuma u Šibeniku I Mostaru, koji bi bili spasonosni za KAP ,a kojim bi napravili svjetsku fabriku. Šest mjeseci poslje toga, Kombinat aluminijuma u Šibeniku je pošao u stečaj a vlasnici tog Kombinata su nudili Uniprom-u prodaju istog I učešće u vlasničkoj strukturi bez nadoknade, samo da ga Uniprom uzme i organizuje proizvodnju kako je to uradio I u podgoričkom KAP-u , kako to radi danas i kako će to raditi i ubuduće. Znači, laž je Radulovićeva tvrdnja da će njegovi prijedlozi potpomognuti tim elaboratom od KAP-a napraviti svjetsku fabriku.

I sada se služi neistinom. Za njega je zastrašujuće to što je Uniprom pokrenuo proizvodnju ležišta u jami Biočki stan poslije 10 godina. Brine i za ekologiju pa apeluje da se vrši kontrola nad KAP-om, a ustvari namjerno prikriva, a dobro mu je poznato, da pogon Glinice u KAP-u nije u radnom režimu, dok je Bazen crvenog mulja kao crna ekološka tačka u toku stečaja prodat trećem licu I da Uniprom nema veze sa Bazenom crvenog mulja.

Brine šta će biti kada se potroše zalihe rude i “naučno tvrdi” da onda rude neće više biti. On je očigledno naučio da apsurdno plasira kao stručno. I upravo je tu i špic njegovog “stručnog” potencijala. Nevjerovatno, ali od ovakve spoznaje ni mi koji upravljamo Rudnikom kao ni ostala stručna lica koja se bave ovom problematikom “do ovoga zaključka nijesu mogli doći”.

Nema potrebe da brine za sudbinu proizvodnje aluminijuma jer se ona ovako upravo održava a to njemu najviše smeta. Pošto ne može da prerađuje boksit Uniprom ga izvozi, prerađuje I nakon toga uvozi prerađenu glinicu od istog boksita, kako bi se održala proizvodnja aluminijuma.

Naš prijedlog je da objasni javnosti kako je sa crnogorskim željeznicama poslovala njegova firma MAR-ING koja je bila zadužena za nabavku rezervnih kočionih mehanizama iz Rusije, za elektro motorne vozove. Neka kaže po kojoj cijeni je taj brižni biznismen prodavao djelove, a po našim saznanjima to je bila višestruko veća cijena od tržišne. Đe su sada ti djelovi, pošto vidimo da sada izuzetno brine o stanju ekonomije u zemlji?

Neka kaže da li je s tolikom količinom lične i poslovne etike radio i prodavao preko Kosova betonsko gvožđe i na crno uzimao devize koje je krio u rezervnim gumama svog automobila? Neka odgovori i da li ga je policija nekada otkrila u njegovom “čistom” poslu.

Na naše poslovne planove sigurno neće uticati ovakvo njegovo nedobronamjerno i zastrašujuće obmanjivanje javnosti, jer njegovo stručno i moralno posrnuće stanuje ispod nule, đe prestaju mjerenja bilo kakvih vrijednosti.

A sada za građane Crne Gore a posebno za građane Nikšića: Uniprom će i pored nepovoljnih parametara na berzi nastaviti da radi, nastaviti da zapošljava, nastaviti da redovno isplaćuje zaposlene a državi doprinose i da na taj način održava reprolanac u Crnoj Gori u kojem učestvuje preko 200 firmi.

Pomenućemo samo Željeznicu i Luku. Nastaviće da proizvodi i da ispunjava obećano, da tu proizvodnju povećava i da ostvaruje zacrtane ciljeve od kojih je jedan da učestvuje u 50 odsto ukupnog izvoza crnogorske ekonomije.

Branko Radulović nije zaslužo niti ima značaj da se njemu obraćamo. Ovo obraćanje je jedino u u interesu pravilne informisanosti građana Crne Gore, koje ćemo i dalje periodično obavještavati o načinu rada, planiranim i realizovanim aktivnostima, kao i uvijek, na istinitim podacima."

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR