10 °

max 23 ° / min 10 °

Nedjelja

28.04.

23° / 10°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 15°

Utorak

30.04.

24° / 13°

Srijeda

01.05.

21° / 14°

Četvrtak

02.05.

17° / 13°

Petak

03.05.

16° / 11°

Subota

04.05.

15° / 10°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
EBRD će biti podrška i partner privatnom sektoru i državnim kompanijama

Ekonomija

Comments 0

EBRD će biti podrška i partner privatnom sektoru i državnim kompanijama

Autor: Antena M

  • Viber

Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) će da pruži zamajac ubrzanom ekonomskom rastu Crne Gore u godinama koje slijede, poručio je premijer Milojko Spajić tokom današnjeg susreta sa predsjednicom Odile Renaud-Basso.

Tokom sastanka, kako je saopšteno, je razgovarano o velikim razvojnim potencijalima, koje je potrebno efikasno i na održiv način valorizovati.

Navodi se da Spajić je prezentovao ambiciozne razvojne planove 44. Vlade, a utvrđena je mogućnost zajedničkog rada sa EBRD na brojnim projektima.

Apostrofirana je i najavljena saradnja u razvoju energetskih kapaciteta iz obnovljivih izvora energije, čime će se ubrzati zelena tranzicija, i kroz unapređenja infrastrukture, prvenstveno izgradnjom auto-puteva i modernizacijom željeznice, konstatovano je tokom susreta.

Na tom putu, kako je istakao premijer,, posebno važna može biti saradnja sa Evropskom bankom za obnovu i razvoj, koja je do sada kroz aktivnosti u Crnoj Gori podržala 86 projekata vrijednih 800 miliona eura.

Konstatovana je potreba efikasnog rješavanja administrativnih procedura, kako bi se u najskorije vrijeme krenulo u projekte, koji će donijeti dodatne vrijednosti Crnoj Gori, jedan je od zaključaka.

Naglašeno je, dodaju, da će EBRD nastaviti da bude podrška i partner kako privatnom sektoru, tako i državnim kompanijama.

“Bilo je riječi i o potrebama reformi, posebno u poreskom sistemu, kako bi Crna Gora bila privlačnija investitorima i iskoristila odličnu geografsku poziciju i klimu”, stoji u sopštenju Vlade, dostavljenom medijima.

Dodaje se da premijer je upoznao predsjednicu Reno-Baso i ostale članove delegacije EBRD sa dosadašnjim dostignućima 44. Vlade i upoznao ih sa planovima za naredni period.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR