15 °

max 21 ° / min 12 °

Nedjelja

05.05.

21° / 12°

Ponedjeljak

06.05.

20° / 12°

Utorak

07.05.

20° / 13°

Srijeda

08.05.

22° / 13°

Četvrtak

09.05.

22° / 14°

Petak

10.05.

21° / 14°

Subota

11.05.

23° / 12°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Milatović na otvaranju poslovnog foruma Crna Gora – Slovenija: Iskoristiti veliki potencijal dodatnim unapređenjem ekonomske saradnje

Ekonomija

Tag Video
Comments 1

Milatović na otvaranju poslovnog foruma Crna Gora – Slovenija: Iskoristiti veliki potencijal dodatnim unapređenjem ekonomske saradnje

Autor: Antena M

  • Viber

Predsjednik države Jakov Milatović je sa predsjednicom Slovenije Natašom Pirc Musar otvorio poslovni forum Crne Gore i Slovenije, koji se održava u organizaciji Privredne Komore Crne Gore, saopšteno je iz Vlade. 

"U obraćanju prisutnima, on je istakao važnost poslovne saradnje sa slovenačkim kompanijama, imajući u vidu da su ove kompanije među prvima nakon sticanja nezavisnosti investirale u našu zemlju, posebno u bankarski i sektor osiguranja.

Podsjetio je i da su kompanije iz Slovenije učestvovale u gradnji jednog od najvažnijih infrastrukturnih projekata – tunela Sozina, ocijenivši da su na taj način uspostavile visoke standarde i značajno doprinijele razvoju našeg turizma", navodi se u saopštenju. 

Predsjednik Milatović je, dodaju, ukazao da su ovakvi susreti prilika da učimo od najboljih, jer je Slovenija prva zemlja iz regiona koja je pristupila Evropskoj uniji, prva koja je pristupila Euro zoni i država koja je u samom evropskom vrhu kada je u pitanju indeks životnog standarda njenih građana.

"U tom smislu, dodao je da je ova država upravo najbolji primjer koji treba da slijedimo predanim radom, jačanjem institucija i ulaganjem u znanje.

Takođe, naglasio je da je ekonomska saradnja dvije države značajna, ali i da postoji ogroman potencijal u oblasti trgovine, turizma i investicija, te da bismo naše odlične bilateralne odnose dodatno ojačali još dinamičnijom ekonomskom saradnjom. 

Na kraju, poručio je i da ovaj skup predstavlja temelj za jačanje međudržavne saradnje i buduću intenzivnu saradnju na ekonomskom planu", zaključeno je u saopštenju.

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

Di

Zato što treba da učite od Slo, te pitala za stav o Srebrenici, a što si ti odgovorio: To je pitanje za Vladu, a ne za predsjednika Države. Za takvog predsjednika je svako pitanje suvišno.