18 °

max 23 ° / min 12 °

Utorak

30.04.

23° / 12°

Srijeda

01.05.

22° / 15°

Četvrtak

02.05.

19° / 14°

Petak

03.05.

15° / 11°

Subota

04.05.

18° / 9°

Nedjelja

05.05.

19° / 12°

Ponedjeljak

06.05.

20° / 12°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
OTL iznenađen odlukom o poništenju tendera

Ekonomija

Comments 0

OTL iznenađen odlukom o poništenju tendera

  • Viber
Poljska OT Logistics grupa negativno je iznenađena odlukom predstavnika crnogorske vlasti da ponište tender za prodaju akcija u kompanijama Luka Bar i Montecargo, nakon uspješno zaključenih pregovora sa Tenderskom komisijom.

Iz poljske kompanije je saopšteno da je namjera Savjeta za privatizaciju i kapitalne projekte da poništi tendere u potpunosti neshvatljiva za OT Logistics, imajući u vidu dosadašnji tok i razvoj tenderske procedure, kao i uspješno zaključene pregovore sa Tenderskom komisijom.

Izvršni direktor kompanije OT Logistics Zbignjev Novik, kazao je da su iznenađeni odlukom Savjeta, posebno imajući u vidu potpunu transparentnost privatizacionog procesa u kome su učestvovali.

„Pregovori su uspješno zaključeni u martu i u međuvremenu nijesmo primili bilo kakve signale koji bi ukazivali na mogućnost otkazivanja tendera. Trenutno istražujemo ovo pitanje i obavijestićemo tržište o bilo kakvim novim događajima nakon prijema zvaničnog objašnjenja predstavnika crnogorskih institucija”, rekao je Novik.

Iz kompanije je saopšteno da je Savjet za privatizaciju informisao crnogorsku javnost o svojoj odluci u toku konferencije za medije koja je održana u ponedjeljak, pri čemu OTL još nije primila zvanično obavještenje nadležnih institucija Crne Gore.

OT Logistics je krajem marta zaključio pregovore sa crnogorskom Vladom o kupovini akcija u kompanijama Luka Bar i Montecargo. Nakon zaključenih pregovora OT Logistics je ponudio 8,52 miliona EUR za 30 odsto akcija Luke Bar i 2,5 miliona EUR za 51 odsto akcija Montecarga u državnom vlasništvu.

Kompanija se obavezala da sprovede investicione programe u obije kompanije u ukupnoj vrijednosti od 17,45 miliona EUR, kao i da zadrži sve radnike, poštujući sve stavke postojećih kolektivnih ugovora.

Ministar saobraćaja i pomorstva, Osman Nurković kazao je ranije da su odlučili da ponište tender zbog toga što predloženi model nije u interesu Crne Gore, jer se njime ne ostvaruju osnovni ciljevi privatizacije.

“Konkretni razlozi za neprihvatanje ponude su niska cijena i nedovoljne investicije, nejasan plan ponuđača po pitanju ostale imovine Luke, mogućnost da kupac u kratkom roku kupi još 21 odsto akcija i postane većinski vlasnik, nepostojanje koncesionog akta sa jasnim obavezama ponuđača, kao i nerazjašnjeni odnosi sa Barskom plovidbom, Marinom Bar i nekim drugim preduzećima“, naveo je Nurković.

Mina business

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR