11 °

max 16 ° / min 7 °

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

22° / 13°

Srijeda

01.05.

19° / 14°

Četvrtak

02.05.

19° / 12°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Istraživanje CEDEM-a: Najbolji rejting ima koalicija Odlučno za Crnu Goru!

Izvor: Portal Analitika

Politika

Comments 7

Istraživanje CEDEM-a: Najbolji rejting ima koalicija Odlučno za Crnu Goru!

Izvor: Portal Analitika/Pobjeda

Autor: Antena M

  • Viber

Po istraživanju CEDEM-a prognoza izlaznosti na predstojećim parlamentarnim izborima je 66 odsto,  a najbolji rejting ima ''Odlučno za Crnu Goru! DPS - Milo Đukanović''. Na drugom mjsetu nalazi se ''Za budućnost Crne Gore'', dok je na trećem ''Mir je naša nacija''.

Izbornu listu "Odlučno za Crnu Goru DPS Milo Đukanović" u ovom trenutku, prema podacima CEDEM-a, podžava 35,3 odsto građana, dok koalicije "Za budućnost Crne Gore" i "Mir je naša nacija", prema istraživanja. imaju 24,7 i 16,5 odsto podrške.

Prema tom istraživanju, koje je rađeno tokom ovog mjeseca na uzorku od 1.037 ispitanika, pokazalo je i da listu "Crno na bijelo" podržava 6,6, "Mi odlučujemo dosljedno" 5,3, "Ispravno Rafet Husović" 4,8, a "Jaka Crna Gora" 4,2 odsto građana.

Prema istom istraživanju listu “Jednoglasno” podržava 0,4 odsto građana, dok nova partija Hrvatska reformska stranka ima svega 0,3 procenta podrške.

Kako je rekao Marko Pejović, programski menadžer CEDEM-a, smanjuje se povjerenje građana u političke institucije.

Po rezultatima istraživanja javnog mnjenja za avgust, kako je navedeno, građani Crne Gore najviše povjerenja imaju u sistem obrazovanja, na drugom mjestu je Srpska pravoslavna crkva dok je na trećem zdravstveni sistem.

Najbolje ocijenjeni političar je Zdravko Krivokapić, na drugom mjestu je  Milo Đukanović, Duško Marković je na trećem, a Aleksa Bečić na četvrtom mjestu.

''Iako je Zdravko Krivokapić najbolje ocijenjen političar, ocjenjivao ga je značajno manji broj građana nego ostale političare", naveo je Pejović.

Komentari (7)

POŠALJI KOMENTAR

Baba

Lapsus mozgus, analitičari! Zdravko Krivokapić je profesor i političar pripravnik, po - četnik. Polako!!! DA JE VJEČNA!!!

Brano

Ovi iz CEDEMa ne znaju osnovne pojmove statistike!!!!! Na hiljadu ispitanika intervali pouzdanoati su +-3 posto samo za vjetovatnocu dogadjaja od 50%. Na vjerovatnocu od 35%, koliko ima DPS, intervali pouzdanosti, sa istim brojem ispitanika, su +-2 posto. Za CEDEM sjedi jedan!!!!