7 °

max 14 ° / min 6 °

Subota

20.04.

14° / 6°

Nedjelja

21.04.

9° / 6°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 6°

Utorak

23.04.

11° / 10°

Srijeda

24.04.

14° / 9°

Četvrtak

25.04.

12° / 8°

Petak

26.04.

17° / 10°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Potvrđeno pisanje Antene M: CG otvara granice za državljane Rusije i Azerbejdžana

KORONAVIRUS

Comments 2

Potvrđeno pisanje Antene M: CG otvara granice za državljane Rusije i Azerbejdžana

Autor: Antena M

  • Viber

Nacionalno koordinaciono tijelo je na večerašnjoj sjednici odlučilo da otvori granice za državljane Rusije i Azerbejdžana, saopšteno je iz Vlade, pa su tako i potvrđena pisanja našeg portala.

"Na sjednici Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti (NKT) kojom je predsjedavao predsjednik Milutin Simović ažurirana je lista država čiji rezidenti mogu ući u Crnu Goru tako što će rezidentima Ruske Federacije i Republike Azerbejdžana biti dozvoljen ulazak u Crnu Goru bez dodatnih uslova.

Operativni štab za turističku privredu predložio je NKT-u, između ostalog, da Ruska Federacija i Republika Azerbejdžan budu dodate na „zelenu listu“ država čiji rezidenti mogu da ulaze u Crnu Goru bez ostalih uslova, kao i da NKT razmotri dalju liberalizaciju ulaska u Crnu Goru rezidenata država Zapadnog Balkana.

Sagledavajući epidemiološku situaciju u državama našeg okruženja, i naročito pouzdanost i relevantnost dostupnih podataka, kao i potrebe naše turističke privrede i nacionalne interese Crne Gore, Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti je ocijenilo da nema smetnji za liberalizaciju ulaska ruskih i azerbejdžanskih rezidenata dok je odluka o rezidentima država okruženja prolongirana dok IJZ ne dostavi procjenu epidemiološkog rizika po Crnu Goru po osnovi liberalizacije ulaska rezidenata zemalja okruženja i to za svaku državu pojedinačno", piše u saopštenju.

Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti je analizirajući djelovanje svih segmenata sistema naročito istaklo profesionalan rad i veliko požrtvovanje zaposlenih u domovima za stare i JU Zavod „Komanski most“. Stoga je resornom ministarstvu preporučeno da se zaposlenima u ovim ustanovama dodijeli za vanredne napore jednokratna materijalna naknada.

Podsjetimo, Antena M večeras je objavila da će lista zemalja iz kojih je ulazak u Crnu Goru moguć bez testa i karantina biti ažurirana već sjutra i da će se na njoj naći ove dvije zemlje.

Ipak, ruski turisti u Crnu Goru neće moći da dođu dok Rusija ne ukloni Crnu Goru sa liste zemalja u koje je Rusima zabranjen odlazak.

Očekuje se međutim da će odluka Crne Gore biti svojevrsna vrsta pritiska za ruske vlasti, te da će u narednih nekoliko dana naša država biti uklonjena sa crvene liste zemalja, te da će ruski državljani vrlo brzo moći da dođu u Crnu Goru.

Podsjetimo, crnogorski turistički poslenici ocijenili su da bi odluka nadležnih da otvori granice za Ruse crnogorskoj privredi donijela 200-250 miliona eura do oktobra.

Komentari (2)

POŠALJI KOMENTAR

dejan

Kaze se bolje ista ili nista kad je pitanje turis sezone ali valjalo bi da budemo jako i dobro oprezni sa svim ko ulazi i kome dozvolit i otvorit granice..sto se tice rusa sigurno se necemo imat neku zaradu od njih..sad je vazno da se medju tim "dragim"turistima opet ne provuku neki novi clanovi GRU

Labud Dabanović

Još se nije rodila prava vlada /a neznamo i oće li/ da misli o Crnogorcima i njihovim građanima koji zajedno žele bolju budućnost sebe i državi.