23 °

max 31 ° / min 19 °

Nedjelja

20.09.

31° / 19°

Ponedjeljak

21.09.

31° / 19°

Utorak

22.09.

27° / 21°

Srijeda

23.09.

23° / 22°

Četvrtak

24.09.

26° / 21°

Petak

25.09.

26° / 22°

Subota

26.09.

26° / 21°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Begić: Razmatramo otvaranje granica ka regionu

KORONAVIRUS

Comments 2

Autor: Mirjana Dragaš

  • Viber

Begić: Razmatramo otvaranje granica ka regionu

Institut za javno zdravlje (IJZ) Crne Gore ozbiljno razmatra dalje korake o ažuriranju liste kada je riječ o zemljama regiona, ali se ne smiju zaboraviti potencijalni brojeve ljudi koji bi došli, poručio je pomoćnik direktora te ustanove, Senad Begić. On je istakao da se, osim otvaranja granica, razmatraju i uslovi koji će minimalizovati epidemiološki rizik.

Begić je kazao da će biti proširenja liste zemalja koje se nalaze na zelenoj listi i istakao da će se Ukrajina uskoro naći na ažuriranoj verziji.

"Insitut je napravio metodologiju koja je slična sa onom od EU gdje je jedan od ključnih parametara broj aktivnih slučajeva, a drugi ključan parametar je kretanje broja oboljelih i dugoročni trendovi. Ne zaboravite da je predlog za Rusiju došao od Operativnog štaba za turizam i MORT. Potrebno je vrijeme da otvaranje granica bude učinkovito", dodao je Begić. 

"Kada se radi o ažuriranju liste država iz regiona, o tome se mora voditi računa i o tome i uslovima pod kojim će se otvoriti granice se razmatra", istakao je pomoćnik direktora IJZ i zaključio da lista zemalja nije konačna. 

Komentari (2)

POŠALJI KOMENTAR

čitalac

@VVM Sakrij se neđe dobro, to je najbolja zaštita od epidemije. I ćuti, mora se živjeti, raditi i zarađivati. Vakcina stiže na proljeće i ako bog da da i ekonomske posledice ne osjetimo previše.

VVM

Nemojte da drugi put ponovite istu grešku !