Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Kavarić: U Rožajama preminuo zaraženi Kovidom-19

Izvor: Pr centar

KORONAVIRUS

Comments 0

Izvor: portal rtcg

Autor: Jelena Ćetković

  • Viber

Kavarić: U Rožajama preminuo zaraženi Kovidom-19

U Rožajama je danas preminuo jedan pacijent zaražen koronavirusom, a kako je kazao dr Nebojša Kavarić, u pitanju je osoba od 89 godina, koja je imala dosta komoborditeta i bio je na kućnom liječenju.

U stacionaru Doma zadravlja Rožaje, kako je dodao, nalazi se jedan pacijent koji se priprema za otpust, tri pacijenta sa ovog područja se liječe u Opštoj bolnici Berane, od kojih jedan teže kliničke slike, na respiratoru.

"Jedanest pacijenata je na kućnom liječenju i svi su stabilni. U izolaciji je 74, a oporavljenih 247 osoba. Danas smo registrovali dva novoinficirana, što je u odnosu na prethodne dane znak stabilne situacije. U KCCG nema pacijenata iz Rožaja", napomenuo je Kavarić.

Stanje stabilno, Rožaje za primjer

Kako je istakao, za pohvalu je što dijaspora i dalje nastavlja da pomaže ovaj kraj, pa je Dom zdravlja u Rožajama dobio još jednu vrijednu donaciju, koncentratore, respiratore, tubuse i ostalu opremu.

“Nešto od te opreme je dato Zavodu za hitnu pomoć u Rožajama, Intezivnoj u beranskoj bolnici, a ostalo je ostavljeno u stacionaru u Rožajama za potrebe ovdašnjih pacijenta, kojih nakon eventualnog današenjeg otpusta, više nećemo imati. Tu donaciju su obezbijedila braća Dacić, što je velika pomoć i moralna i materijala”, kazao je Kavarić.

Kako ističe, Rožajci se pridržavaju svih mjera i preporuka NKT-a, što je uslovilo i poboljšanje situaciju u tom gradu.

“Trenutno možemo slobodno reći da su Rožaje za primjer svim ostalim crnogorskim gradovima”, naglasio je on.

U Podgorici 583 Kovid pacijenta

Što se tiče situacije u domovima zdravlja Podgorica, Kavarić je istakao, da je trenutno 583 pacijenta pozitiva i aktivna, a njih 554 prate timovi Doma zdravlja.

Tokom jučerašnjeg dana obavljeno je 27 kućnih posjeta, i onih koji su u izolaciji, u smislu pružanja zdravstvenih usluga, a 19 kućnih posjeta su obavili kovid timovi radi uzorkovanja pacijenata sumnjivih na kovid.

Kavarić je naglasio da su urađena i četiri snimanja pluća kovid pozitivnih pacijenata i 10 transporta do KCCG i drugih kovid bolnica.

"U Kovid centru u Tološima obrađeno je 107 pacijenata, urađeno pet kućnih posjeta, 13 pacijenata je upućeno na testiranje. U Kovid centru na Zlatici obrađeno je 44 pacijenta, od kojih je sedam upućeno na testiranje, obavljeno je 11 kućnih posjeta, a jedan pacijent je nakon kućne posjete zbog pogošanja stanja, upućen u KCCG", kazao je Kavarić.

Obrađeno je, kako je dodao, tokom jučerašnjeg dana u Kovid centru na Zlatici, ukupno 26 pacijenata, od kojih je troje upućeno na testiranje, svi drugi su stabilnog stanja.

"Imamo posljednih dana povećanje dolazaka redovnih pacijenata, pa i ovim putem apelujemo da se dolazi u domove zdravlja sa prijekom nuždom i da sev štose može završiti savjetima preko telefona tako i obavi. Apalujemo da se građani pridržavaju preporuka i mjera za prevenciju širenja epidemije", poručio je Kavarić.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR