4 °

max 8 ° / min 1 °

Petak

15.01.

8° / 1°

Subota

16.01.

3° / -2°

Nedjelja

17.01.

2° / -3°

Ponedjeljak

18.01.

3° / -5°

Utorak

19.01.

7° / -5°

Srijeda

20.01.

6° / -2°

Četvrtak

21.01.

8° / 2°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Ministarstvo odbrane Njemačke doniralo 50.000 maski MOCG i Vojsci

Izvor: Ministarstvo odbrane

KORONAVIRUS

Tag Gallery
Comments 0

Autor: Antena M

  • Viber

Ministarstvo odbrane Njemačke doniralo 50.000 maski MOCG i Vojsci

Ministarstvo odbrane SR Njemačke doniralo je Ministarstvu odbrane i Vojsci Crne Gore 50.000 zaštitnih maski.

Povodom zvanične primopredaje u Ministarstvu odbrane boravili su izaslanik odbrane SR Njemačke, potpukovnik Tomas Beker i zamjenik ambasadora SR Njemačke u Crnoj Gori, Kristofer Brojning koji su se sastali sa generalnim direktorom Direktorata za politiku i planiranje odbrane, general majorom Rajkom Pešićem.

Pešić je zahvalio na donaciji MO SR Njemačke i naglasio da je ovo još jedan dokaz spremnosti Njemačke da pruži podršku Crnoj Gori, kako na polju odbrane, tako i u drugim oblastima.

On je naglasio da je ta zemlja  svih ovih godina bila partner i saveznik Crnoj Gori, pružajući podršku, kako na našem putu ka punopravnom članstvu u NATO, tako i u procesu integracije, posebno u oblastima edukacije kadra, zajedničkog učešća u misijama ISAF i  Resolute Support u Avganistanu, te sveobuhvatnom procesu modernizacije VCG.

Pešić je kazao da se saradnja između dva ministarstva do sada odvijala kroz uspješnu realizaciju godišnjih bilateralnih planova i istakao da se posebno vrednuju stečena iskustva i znanja iz značajnog broja realizovanih aktivnosti u proteklom periodu.

"Brojning je naglasio dobre i prijateljske odnose dvije zemlje i poručio da Crna Gora može računati na dalju podršku Njemačke na polju odbrane.

On je istakao razvijenu i dugogodišnju saradnju dvije države na različitim poljima od obostranog značaja, te u tom kontekstu dodao činjenicu da Njemačka ostaje posvećena i pružanju dalje pomoći Crnoj Gori na njenom putu integracije u Evropsku uniju.

Potpukovnik Beker je ukazao na doprinos Ministarstva odbrane Crne Gore jačanju već odlične odbrambene saradnje dvije zemlje i iskazao nadu da će se uprkos trenutnoj situaciji aktuelne pandemije virusa COVID-19 steći uslovi za realizaciju predviđenih aktivnosti planom bilateralne saradnje, kao i njihovo dalje intenziviranje", saopšteno je iz Ministarstva odbrane. 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR