Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

50 godina misije ''Apolo 11'': Izložba postera i projekcija dokumentarca u KIC-u

| Postavio/la: Ana Ašanin

50 godina misije ''Apolo 11'': Izložba postera i projekcija dokumentarca u KIC-u Foto:Wikipedia

Povodom jubileja 50 godina slijetanja na mjesec misije Apolo 11 u KIC-u Budo Tomović večeras od 20 sati biće predstavljena izložba postera ''Visions of the Future''

Američki ugao Podgorica je u okviru svojih ljetnjih programa organizovao radionice grafičkog dizajna pod nazivom “Visions of the Future” koje su bile namijenjene djevojčicama i dječacima od 9-16 godina.

Tokom radionica, polaznici su imali kratak uvod u istoriju, svrhu i elemente postera i analizirali neke primjere, sa posebnim osvrtom na NASA postere.

Svoje ideje skicirali su na papiru, digitalizovali i naučili kako da ih pripreme za stampu. Radionicu grafičkog dizajna vodila je Slađana Bajić Bogdanović, grafička dizajnerka. U holu KIC-a biće organizovana izložba postera koje su osmislili i kreirali učesnici radionica na kojima su predstavili svoje vizije budućnosti.

Projekcija dokumentarnog filma:  For All Mankind-The Apollo Space Missions

Dokumentarac predstavlja inspirativan portret nevjerovatnog ljudskog dostignuca- slijetanja na Mesec. 

Dokumentarac For All Mankind dobitnik je brojnih filmskih nagrada i bio je nominovan za Oskara za najbolji dokumentarni film. Početak projekcije je od 19 sati i 30 minuta u Američkom uglu.

Ostavi komentar

0/300