20 °

max 24 ° / min 14 °

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

23° / 12°

Srijeda

01.05.

23° / 15°

Četvrtak

02.05.

20° / 13°

Petak

03.05.

15° / 11°

Subota

04.05.

18° / 11°

Nedjelja

05.05.

20° / 11°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Vujović - Parcos: Eksperti iz Grčke procijeniće stanje Ikone Filermose

Kultura

Comments 1

Vujović - Parcos: Eksperti iz Grčke procijeniće stanje Ikone Filermose

Izvor: Antena M

Autor: Antena M

  • Viber

Ambasador Grčke Panajotis Parcos informisao je ministarku kulture i medija, Tamara Vujović da je njena grčka koleginica Lina Mendoni prihvatila prijedlog da delegira eksperte koji će pomoću najsavremenijih tehničkih uredjaja procijeniti stanje na Ikoni Filermosa, te da je određen vodeći eskeprt Janis Matarangas koji će predvoditi tim koji će zajedno sa sredstvima za rad doputovati u Crnu Goru na boravak od nekoliko dana, što će biti povod za dalju saradnju i razmjenu znanja i iskustva sa grčkim stručnjacima u oblasti konzervacije, saopšteno je iz Ministarstva.

“Tokom mandata odlazećeg ambasadora Parcosa, ostvareni su značajni koraci ka produbljivanju kulturne razmjene između Grčke i naše zemlje”, istakla je ministarka, te se zahvalila ambasadoru na njegovom izuzetnom doprinosu.

Ona je navela da joj je žao što je saradnja između njene administracije i ambasadora započeta u posednjim mjesecima njegovog mandata.

“Drago mi je što smo prije Vašeg odlaska u Grčku uspjeli da započnemo ovaj važan proces saradnje specijalista iz pomenute oblasti”, istakla je Vujović.

Parcos je naglasio važnost saradnje između Grčke i Crne Gore u oblasti kulture i medija te izrazio zadovoljstvo što je bio dio procesa jačanja ovih veza. Uz iskrene riječi zahvalnosti, ambasador je izrazio nadu da će se saradnja između dviju zemalja nastaviti.

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

!!!

Meni ovo smrdi da će ova ikona završiti kod svetosavaca.Što se sad sjetiše ikone?