Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Investicioni potencijali Podgorice predstavljeni Italijanima

Podgorica

Comments 0

Autor: Jelena Ćetković

  • Viber

Investicioni potencijali Podgorice predstavljeni Italijanima

Menadžer Glavnog grada i Služba za međunarodnu saradnju, zajedno sa Ambasadom Republike Italije i Udruženjem italijanskih privrednika u Crnoj Gori „Konfindustrija Montenegro”, organizovali su prezentaciju investicionih potencijala Podgorice za poslovne ljude sa Apeninskog poluostrva koji svoj biznis razvijaju u našoj državi, saopšteno je iz Glavnog grada. 

"Veliki broj atraktivnih projekata iz oblasti poljoprivrede, proizvodnje, energetike, saobraćaja, zdravstva, turizma, zaštite životne sredine, kulture i sporta italijanskim privrednicima predstavio je menadžer Marjan Junčaj, upućujući ih na procedure i načine za njihovu realizaciju i uspostavljanje saradnje s Glavnim gradom. On je posebno izdvojio povoljnosti za poslovanje koje se investitorima nude na prostoru biznih zona", navedeno je u saopštenju. 

Rukovodilac Službe za međunarodnu saradnju Ljiljana Šćepanović istakla je da je riječ o sedmoj u nizu prezentacija investicionih potencijala Podgorice stranim investitorima.

–Ovim ciklusom prezentacija želimo predstaviti poslovno-investicione potencijale glavnog grada, kao i probližiti procedure, uslove i mogućnosti ulaganja u Podgoricu. Naš poziv je uvijek otovoren preduzetnicima i investitorima iz Italije. Pozivamo vas da razmotrite mogućnost ulaganja u Podgoricu i da na taj način, zajedno sa Glavnom gradom, doprinosite razvoju ekonomske saradnje i veza između dvije zemlje, kao i da svojim prisustvom razvijete potencijale poslovnog ambijenta u Podgorici. Iskreno se nadam da ćete kroz prezentaciju prepoznati Podgoricu kao interesantnu destinaciju za ulaganja, ali i za ugodan život  – rekla je Šćepanović.

Ambasador Republike Italije u Crnoj Gori Luka Celioli pohvalio ideju da se organizuje ovakva prezentacija, ističući da se na taj način daje puna podrška novim poslovnim inicijativama iz Italije, ali isto tako nude nove i dodatne mogućnosti za italijanske poslovne aktivnosti koje već postoje u Crnoj Gori.

On je istakao prednosti činjenice da se u Crnoj Gori koristi euro kao valuta, naglašavajući da je riječ o zemlji koja je u procesu pristupanja EU najdalje otišla i svoj zakonodavni okvir već umnogome prilagodila evropskom.

Ambasador je ocijenio i da crnogorsko tržište nije uopšte malo ako se uzmu u obzir dva miliona turista koji godišnje posjete državu.

Predsjednik „Konfindustrije Montenegro” Marko Đinđinović,takođe, je ocijenio da su prilike za investiranje i saradnju značajne, posebno ističući značaj Udruženja koje predstavlja, a koje broji oko 150.000 firmi sa preko pet miliona zaposlenih.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR